Usatîi dă exemplul Găgăuziei, la capitolul administrării banilor, după ce Bălțiul riscă să rămână fără impozitele agenților economici

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a dat astăzi exemplu Găgăuziei, care-și administrează singură banii, atunci când a vorbit despre modificările la Legea privind finanțele publice, votată în prima lectură. Documentul a majorat cu 5% cota impozitelor persoanelor fizice vărsată în bugetele municipiilor, care acum ajunge la 50%. În schimb, toți banii colectați de la agenții economici merg în trezoreria statului.

 

“Găgăuzia, care are statut de autonomie, își păstrează 100% din impozitele persoanelor juridice. Nouă nu ne dau nici 50%.”

Usatîi a făcut declarația la ședința Consiliului municipal Bălți, înainte de adoptarea în prima lectură a bugetului local. Tot atunci el a îndemnat deputații care au promis că vor apăra interesele bălțenilor, să o facă.

“Atunci când au candidat pentru fotoliul de deputat, nu contează că sunt de la PSRM, PDM sau blocul ACUM, toți au promis că în primul rând vor apăra interesele municipiului Bălți. Astăzi sunt suficiente voturi și chiar în plus pentru ca Bălțiului să revină 50% din impozitele achitate de persoanele juridice. Rugămintea este să ieșiți cu această inițiativă pentru că, și ne aud mulți bălțeni, dacă faceți asta, eu, în calitate de primar al municipiului Bălți o să vă spun de trei ori mulțumesc în fața camerelor și de 10 ori fără camere. Dar întrebarea trebuie soluționată azi. Mâine poate fi târziu”, a spus Usatîi.

 

Edilul de la Bălți a precizat că dacă demersul deputaților dă rezultatul dorit, pot fi discutat mai multe inițiative, inclusiv ajutorul material de 200 de lei pentru persoanele care stau în case neracordate la rețeaua de gaze sau majorarea alocațiilor la nașterea copiilor. În caz contrar, ideile nu pot fi calificate decât ca fiind populiste.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter