Adresarea lui Renato Usatîi către locuitorii municipiului Bălți!

Dacă vreți să scăpați orașul de un Hoț, aveți grijă să nu alegeți altul! Decideți voi!

PUTEREA E ÎN ADEVĂR!

În anul 2021, mi-am depus mandatul de primar al municipiului Bălți și am luat o pauză în activitatea mea politică. Dezvoltarea și modernizarea orașului, proces pe care l-am început împreună în 2015, a fost întrerupt, iar așteptările dumneavoastră au fost spulberate. Conștientizez și îmi asum acest lucru, de aceea aș vrea, chiar de la bun început, să explic încă o dată poziția mea.

Eu nu am pretins la nici o funcție în politica moldovenească, de dragul salariului sau pentru a-mi crește ratingul. Spre deosebire de ceilalți politicieni, am dat din banii mei oamenilor aflați în dificultate, și nu contează că era vorba de salariu sau venituri obținute din afaceri. Ar fi un lucru trist pentru mine dacă bălțenii ar crede că urmăresc revenirea în fotoliul de primar, mai ales după rezultatul modest înregistrat de „Partidul Nostru” la alegerile parlamentare din 2021.

AM AVUT OBIECTIVE AMBIȚIOASE PENTRU BĂLȚI, CARE NU S-AU AXAT PE O ADMINISTRARE AȘA CUM SE OBIȘNUIEȘTE PE LA NOI. PENTRU A DUCE LA BUN SFÂRȘIT CEEA CE MI-AM PROPUS, ERA NEVOIE DE UN MEDIU POLITIC CORECT ȘI DE REPREZENTANȚI AI „PARTIDULUI NOSTRU” ÎN ORGANELE CENTRALE ALE PUTERII. IATĂ DE CE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN ANUL 2021 AU FOST ATÂT DE IMPORTANTE, NU DOAR PENTRU BĂLȚENI, DAR PENTRU TOȚI CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA. SUNT CONVINS CĂ, MAI TÂRZIU, AȚI ÎNȚELES ACEST LUCRU.

  1. Ați crezut în minciunile oponenților mei

În anul 2021, țara era la cheremul unei singure forte politice, care a obținut un rezultat înalt la alegerile parlamentare, câștigând 63 de mandate în Parlament. Partidele de opoziție s-au mulțumit cu 38 de mandate, iar „Partidul Nostru” nici măcar nu a ajuns în legislativ.

Unii mă învinuiesc că atunci m-am supărat și am plecat. E o acuzație cel puțin stranie. Nu m-am supărat și nu am plecat atunci când candidatul nostru a pierdut la alegerile prezidențiale din 2016. Nu am plecat nici în 2019, atunci când „Partidul Nostru” n-a acces în Parlament. Nu am plecat nici în 2020, când am pierdut alegerile prezidențiale. Am rămas, pentru că, deși, am obținut un rezultat slab pe țară, „Partidul Nostru” a fost mereu lider la Bălți.

ÎNSĂ, ÎN ANUL 2021, ÎN POFIDA TUTUROR REALIZĂRILOR DEMONSTRATE, PENTRU„PARTIDUL NOSTRU” AU VOTAT DOAR 20% DIN BĂLȚENI. CEILALȚI AU PREFERAT ALTE PARTIDE, PE CARE TOT EI, BĂLȚENII, LE-AU ACUZAT, TIMP DE 25 DE ANI, DE VÂNZAREA TERENURILOR ȘI A CLĂDIRILOR, DE PRIVATIZĂRI ILEGALE ȘI FURTURI DIN BUGETUL MUNICIPAL. AU VOTAT ȘI PENTRU PAS, CARE, METODIC ȘI ZI DE ZI, DISTRUGE ȚARA, TIMP DE DOI ANI…

Atât bălțenii, cât și locuitorii altor orașe, au dat crezare minciunilor lansate de oponenții mei politici, precum că i-am „vândut” Maiei Sandu voturile după turul I al alegerilor prezidențiale din 2020. Ca să încetăm speculațiile la acest subiect și să nu mai revenim la el niciodată, vă propun să facem puțină matematică.

  1. Sandu și „vânzarea” voturilor: mincinoșii stau prost cu matematica

ÎN PRIMUL TUR AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE, RENATO USATÎI A ACUMULAT LA BĂLȚI 23 420 DE VOTURI. IGOR DODON – 13 704. ÎN TURUL DOI, PENTRU DODON AU VOTAT 29 916 BĂLȚENI. CUM AM VÂNDUT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ MAIEI SANDU, DACĂ DODON A ACUMULAT ÎN TURUL II DE APROAPE 2,5 ORI MAI MULT DECÂT ÎN TURUL I?

Acelaș Dodon nu recunoaște astăzi că parteneriatul său cu Plahotniuc, apoi cu Blocul „ACUM” (PAS și Platforma DA), coaliția cu Partidul Democrat și guvernul comun cu acesta, coaliția cu Șor și minciunile debitate de el nonstop s-au soldat cu faptul că partidul Maiei Sandu a obținut 63 de mandate în actualul parlament. Din 2016 până în 2020, am fost criticat pentru că l-am susținut pe Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale, am fost criticat pentru „kulioacele” luate de dânsul și pentru colaborarea lui cu Plahotniuc. Iar după victoria Maiei Sandu, sunt deja criticat pentru că am votat împotriva lui Dodon în turul II al alegerilor prezidențiale din 2020.

ÎN FEBRUARIE, AM DECLARAT ÎNTR-UN MESAJ CĂTRE CETĂȚENI CĂ NU VOI MAI SUSȚINE VREODATĂ PE CINEVA ÎN TURUL II.

Nu mai vreau să fiu responsabil de păcatele unor oameni care nu mă reprezintă nici pe mine, și nici țara.

  1. De ce nu candidez pentru funcția de primar, dar sunt primul pe lista „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Bălți?

CEL MAI IMPORTANT LUCRU E CĂ BĂLȚENII VOR AVEA DOAR DE CÂȘTIGAT. VOR AVEA UN PRIMAR PENTRU 4 ANI, IAR PESTE UN AN, VOR AVEA REPREZENTANȚII LOR ÎN PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA.

Am spus nu o singură dată că soluționarea celor mai serioase probleme ale municipiului Bălți nu este posibilă fără modificarea legislației. În calitatea mea de președinte al „Partidului Nostru”, trebuie să fac tot posibilul ca formațiunea să acceadă înParlament și Guvern. Majoritatea bălțenilor vor ca eu să candidez pentru funcția de primar al municipiului.

Vă mulțumesc pentru încredere și pentru aprecierea activității mele din anii precedenți, dar am spus și voi spune întotdeauna doar adevărul. În ultimii 2 ani, majoritatea cetățenilor au înțeles că Republica Moldova are nevoie nu doar de oameni noi la guvernare, dar și de o nouă opoziție, deoarece actuala e una coruptă în totalitate sau inactivă. Începând cu anul acesta, vom avea trei ani electorali consecutiv: pe 5 noiembrie vor avea loc alegeri generale locale, în 2024 vom avea alegeri prezidențiale, iar în 2025 parlamentare.

Fiind unica formațiune politică de opoziție sănătoasă, „Partidul Nostru” va cere organizarea alegerilor parlamentare concomitent cu cele prezidențiale, în 2024. Iar asta înseamnă că trebuie să ne pregătim serios și să finalizăm toate reformele interne în partid, inițiate anul acesta. Cele mai recente sondaje de opinie arată că „Partidul Nostru” va accede în următorul Parlament.

Nu pot să-mi înaintez candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți, pentru ca, peste un an, să fim nevoiți să organizăm alegeri anticipate pentru Primărie.Acest lucru nu mai poate fi admis.Am spus întotdeauna că pentru mine nu contează funcția. Sunt gata să fiu primul pe lista candidaților „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal și să activez în această funcție până când bălțenii, împreună cu cetățenii întregii țări, mă vor alege pentru altă funcție. Astfel, bălțenii vor avea doar de câștigat. Vor avea primar pentru un mandat complect, iar peste un an, vor avea și reprezentanți în Parlamentul Republicii Moldova.

  1. Alexandr Petkov – primar! Renato Usatîi – în Consiliul Municipal!

Întâi de toate, vreau să menționez importanța Consiliului Municipal. Acesta administrează toate întreprinderile municipale din oraș. În calitate de consilier municipal, voi avea posibilitatea să lucrez împreună cuAlexandr Petkov, viitorul primar, candidatul „Partidului Nostru” la această funcție. El a pledat mereu pentru idealurile echității, este cunoscut pentru poziția sa fermă în combaterea corupției și mai ales datorită atitudinii sale critice față de putere. Îl cunosc peAlexandr Petkov de mai mulți ani.Afost deputat din partea Partidului Comuniștilor, care pe atunci se afla în opoziție, iar la începutul anilor 2000, a fost consilier prezidențial.

Alexandr Petkov nu și-a făcut averi din activitatea sa politică. Nu s-a „vândut” atunci, când deputații treceau peste noapte dintr-un partid în altul și a respins toate ofertele financiare ale oponenților. Iar despre investigațiile prin care deconspiră mafia gazelor naturale se știe deja în toată țara.

ALEXANDR PETKOV – PERSOANĂ CU BIOGRAFIE IREPROȘABILĂ. UN EXEMPLU, CUM AR TREBUI SĂ FIE UN ADEVĂRAT POLITICIAN. UN PATRIOT ONEST ȘI UN PROFESIONIST CARE LUCREAZĂ PENTRU BINELE COMUN, NU PENTRU ÎMBOGĂȚIRE PERSONALĂ. ARE O EXPERIENȚĂ VASTĂ ÎN ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ. POȚI NUMĂRA PE DEGETE CÂȚI OAMENI DE TALIA LUI ALEXANDR PETKOV AR MAI FI ÎN POLITICA MOLDOVENEASCĂ.

Mergem în aceste alegeri cu o echipă unită de profesioniști, care cunosc problemele orășenilor și care știu să-și stabilească clar prioritățile în activitatea lor. Ne asumăm angajamentul să continuăm proiectele frumoase, inițiate în 2015, când pentru Bălți a început o nouă etapă, când a început să devină realitate visul despre un oraș modern, în care e plăcut să trăiești, să lucrezi, să te distrezi și să-ți crești copiii.

  1. Noi am fost trădați atunci când au reapărut schemele de corupție distruse de mine

VREAU SĂ MĂ ADRESEZ ÎN MOD SPECIAL UNOR FOȘTI COLEGI DE-AI NOȘTRI, DUPĂ CARE VA TREBUI SĂ FACEM CURĂȚENIE GENERALĂ ÎN ORAȘ: I-AȚI TRĂDAT PE BĂLȚENI, NU PE MINE. AȚI TRĂDAT NU ATUNCI CÂND MI-AM DEPUS MANDATUL, IAR VOI AȚI RĂMAS. DESPRE ACEA PERIOADĂ S-AR CERE O DISCUȚIE APARTE. AȚI TRĂDAT ATUNCI CÂND, RĂMÂNÂND, AȚI REÎNVIAT TOATE RELELE CU CARE AM LUPTAT ANTERIOR: SCHEME, MITĂ, EXTORCĂRI DE BANI ȘI JEFUIREA BĂLȚENILOR.

Cu părere de rău, am înțeles ce oameni am promovat abia în ziua când mi-am dat demisia. Dar am o întrebare și către bălțenii care au fost extorcați de bani: de ce mi-ați vorbit despre asta doar atunci când plecam? Unicul lucru pe care aș fi putut să-l fac atunci era să rup ordinul meu privind desemnarea lui Nicolai Grigorișin în calitate de primar interimar și să numesc în această funcție un alt viceprimar. E important să învățăm din greșeli și să nu călcăm de două ori pe greblă.

Acum, trebuie să schimbăm parcursul orașului și al țării, să continuăm ceea ce am început și să atingem obiectivele pe care ni leam propus, să creăm un oraș cu adevărat confortabil și plăcut pentru trai. Prieteni! Împreună, am parcurs o cale lungă – avem amintiri frumoase, avem cu ce ne mândri. Eu nu am ce ascunde de voi. Patru ani la rând, organizațiile internaționale au apreciat administrația municipiului Bălți ca fiind cea mai transparentă din Moldova. Așa va fi și mai departe.

Suntem obligați să revenim la normalitate, să continuăm să dezvoltăm Bălțiul după un plan clar și realizabil și să construim, în sfârșit, orașul la care visăm, un oraș în care să vrei să trăiești. Un asemenea viitor îmi doresc pentru Bălți și pentru toată țara. Să lucrăm împreună pentru asta! Puterea e în adevăr!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter