Alexandr Petkov suprimă corupția la Bălți: Sugerez tuturor să trăiască în conformitate cu legea

Așa cum a promis în campania electorală, primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a lansat o campanie de luptă contra corupției Înainte de alegeri, el s-a angajat să facă un audit la Primăria Bălți, iar acum sunt în curs de desfășurare anchete interne pentru a demasca mafiile din domeniul funciar și al construcțiilor.   

„Toată lumea ar trebui să realizeze – principala bogăție a orașului este pământul. În ultimele cel puțin șase luni, noi am avut venit ratat de aproximativ un milion de lei. Sunt bani serioși, în condițiile în care noi umblăm și căutăm fonduri. Vom găsi noi banii. Începem să tăiem cozile mafiei – așa-numitei mafii a terenurilor, mafia construcțiilor ilegale. Sugerez tuturor să trăiască în conformitate cu legea”, a declarat Alexandr Petkov, adăugând că „te simți mișto atunci când te împaci cu legea”.

El a precizat că, datorită acțiunilor întreprinse, există deja rezultate în gestionarea proprietății orașului:

„S-a găsit ceva, se desfășoară măsuri de investigare internă. Este prea devreme să ne pronunțăm încă. Dar există deja schimbări în gestionarea proprietății municipale, sunt sigur, în bine”.

În același timp, primarul a regretat că nu a avut parte de prea mult sprijin din partea Centrului Național Anticorupție (CNA) în aceste eforturi.

„Am primit o scrisoare de la ei, nu știu de ce au hotărât că nimic nu a dispărut din documentele funciare de la Primăria Bălți. Cum au stabilit acest lucru, nu știu, nu am văzut cu ce au comparat documentele și în baza a ce au făcut o asemenea concluzie. Foarte interesant. Cunosc cel puțin câteva cazuri în care lipsesc documentele primare”, a declarat Alexandr Petkov.

El a anunțat că va discuta aceste probleme cu cetățenii, în mod public.

„Vom vorbi cu comunitatea, astfel încât toată lumea să știe. La urma urmei, CNA primește o sumă foarte mare de bani de la bugetul de stat pentru întreținerea sa. Aceștia sunt banii noștri, avem dreptul să știm cât de eficient sunt folosiți acești bani, la fel cum și cetățenii au dreptul să știe cum sunt folosiți banii din bugetul orașului”, a conchis primarul din Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter