Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a anunțat principalele direcții investiționale pentru oraș în perioada imediat următoare. Printre acestea se numără eficiența energetică în instituțiile de învățământ, alimentarea cu apă și canalizare, colectarea gunoiului, eficiența energetică în transportul electric și reparația ascensoarelor.
„Este important să introducem sisteme de economisire a energiei în instituțiile de învățământ, deoarece de aceasta depinde calitatea educației, astfel încât părinții, dându-și copiii în instituții, să nu-și facă griji că acolo îi va fi frig sau va fi îngrijit insuficient”, a declarat primarul într-un interviu acordat unui post de televiziune.
Referindu-se la problema aprovizionării cu apă, el a subliniat că proiectele de investiții în acest domeniu ar trebui să se refere, în special, la modernizarea sistemelor de canalizare:
„Proiectele se vor referi la alimentarea cu apă, la canalizare, în special în sectorul privat, care este o problemă foarte dureroasă la Bălți. Este greu de înțeles ideea când, acum patruzeci de ani, era pusă doar alimentarea cu apă, fără canalizare. Astăzi trebuie să lucrăm la asta”.
Următoarele direcții sunt valorificarea gunoiului și dotarea cu vehicule speciale pentru ridicarea gunoiului, precum și construirea de panouri solare în departamentul de troleibuze pentru a asigura o parte din consum.
„Totodată, există planuri legate de repararea ascensoarelor. În Bălți avem 362 de ascensoare, aproape toate și-au epuizat deja resursa. Planul bugetar pentru reparația ascensoarelor este de 2 ascensoare pe an. Nu vom schimba situația în acest ritm, așa că intenționăm să abordăm această problemă foarte serios”, a spus Petkov.
El a adăugat că aprovizionarea caselor cu resurse energetice de alternativă, care va fi consumată de ascensoare, va face posibilă reducerea taxei de abonament pentru utilizarea ascensoarelor, dar și realizarea unei economii la consum.
Primarul și-a exprimat încrederea că în viitorul apropiat va crește numărul investitorilor, iar în acest sens se așteaptă o concurență sănătoasă între Bălți și Chișinău.
Cmentariile sunt închise