Înregistrarea întreprinderilor în Bălți va fi în beneficiul agenților economici și cetățenilor – Primarul municipiului Bălți

Autoritățile din Bălți vor insista ca investitorii care intenționează să investească în dezvoltarea orașului să își înregistreze sediile în Bălți. Acest lucru este necesar pentru ca banii sub formă de investiții și taxe să rămână în oraș, iar primăria să nu fie nevoită să le caute și să le cerșească de la autoritățile centrale.

„În viitorul apropiat, numărul investitorilor va fi în creștere. Voi insista ca investitorii care vin aici să-și înregistreze sediile în Bălți. Acest lucru este foarte important pentru că vrem ca banii să rămână în Bălți ca să nu-i căutăm și să-i cerșim de la centru. Astăzi purtăm o discuție serioasă și constructivă cu autoritățile centrale. Toate argumentele noastre adresate autorităților centrale sunt bine motivate”, a menționat Petkov, primarul municipiului Bălți, într-un interviu acordat postului regional TV.

El a pledat pentru o „competiție” dintre Bălți și Chișinău în ceea ce privește atragerea investițiilor, exprimându-și încrederea că Bălțiul este interesant pentru investitori:

„În urma negocierilor pe care le-am purtat cu partenerii străini, putem spune clar că Bălțiul este interesant pentru ei, mult mai interesant decât Chișinăul. Vreau să existe o concurență sănătoasă în acest sens. Suntem un oraș destul de atractiv.”

Totodată, primarul a remarcat că problemele acumulate la Bălți sunt o consecință a faptului că nu au mai fost rezolvate de foarte mult timp. Conducerea orașului de astăzi ia măsuri pentru a se asigura că investitorii privesc Bălți dintr-o perspectivă diferită.

„Da, avem probleme. Dar ele au apărut tocmai pentru că nu au fost rezolvate de foarte multă vreme. Erau pur și simplu omise. Oamenii preferau să plece de aici pentru cumpărături în alte oraș – fie în Moldova sau în România, decât să dezvolte cumva Bălți în interior. Cumva asta părea mai ușor. Astăzi oamenii sunt mult mai pragmatici. Avem deja investitori destul de serioși care privesc Bălțiul dintr-o altă perspectivă. Ei vin aici, știind că pot activa  aici”, a conchis Alexandr Petkov.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter