A fost stabilită data primei ședințe de judecată la cererea Partidului Nostru privind reducerea retroactivă a tarifului la gazele naturale

Pe 13 martie va avea loc prima ședință de judecată în acțiunea de reducere retroactivă a tarifului la gazele naturale, inițiată de Partidul Nostru.   

Formațiunea politică a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) pentru a o obliga să dispună Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aplicarea tarifelor micșorate la gazele naturale pentru consumatorii finali, aprobate la 7 iunie 2023, cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.  

Partidul Nostru invocă precedentul când tariful a fost majorat  cu data din urmă. Mai exact, la 27 ianuarie 2022 CSE a obligat ANRE să examineze cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale depusă de SA „Moldovagaz”, cu aplicarea acestora din 1 ianuarie 2022. Atât majorarea din ianuarie 2022, cât și reducerea din iunie 2023 a tarifelor la gazele naturale au fost motivate prin modificarea prețurilor de achiziționare a gazelor. Astfel, sunt create aceleași premise și raționamente juridice pentru aplicarea retroactivă a deciziei de micșorare a tarifelor.

Partidul Nostru va îndemna toți cetățenii să participe masiv la protest în cadrul primei ședințe de judecată, în conformitate cu prevederile legale. Chiar dacă ANRE examinează posibilitatea de a reduce tariful la gazele naturale, Partidul Nostru va insista ca reducerea să fie aplicată cu data din urmă.

„Ieri seara am declarat că ar putea fi organizat un protest masiv pentru a cere micșorarea tarifului la gaz cu data din urmă. Azi, ANRE publică proiectul de hotărâre privind reducerea tarifului. Am luat act de „intenție”. Asta însă nu schimbă poziția noastră. Cerem în continuare reducerea tarifului cu data din urmă, așa cum a fost majorat!”, a anunțat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

El a menționat că ziua de 13 martie poate să devină ziua unui protest general care să-i adune pe toți – și pe consumatori, și pe agricultori, și pe medici de la „Toma Ciorbă”, dar și pe toți ceilalți nemulțumiți de guvernare.   

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter