Renato Usatîi a criticat decizia CEC-ului de a reduce numărul secțiilor de vot în diaspora

Reducerea numărului secțiilor de vot în diaspora nu este altceva decât o încercare de a sugruma democrația din țara noastră. Așa a calificat liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” decizia de azi a CEC-ului, luată la propunerea secretarului general al Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi.

Renato Usatîi a scris sâmbătă, 5 iulie, într-o postare pe Facebook că în acest fel, Dodon și oamenii lui din CEC atentează la dreptul fundamental al cetățenilor – cel de a alege. “Refuzul CEC-ului de a deschide mai multe secții de vot este o încercare de sugrumare a democrației în țara noastră. Cetățenii Moldoveni, oriunde s-ar afla, în țară sau peste hotare, în Găgăuzia sau pe malul stâng al Nistrului, au dreptul să participe la alegeri”, a declarat Usatîi și a adăugat că în viitorul Parlament, fracțiunea sa va lupta pentru ca orice cetățean să poată vota oriunde se va afla în ziua alegerilor.

“În statul corect, pe care o să-l construim împreună, va exista sistemul de vot electronic, cel care funcționează deja în multe dintre țările lumii și care va dubla votul pe hârtie, expediat prin poștă. În acest fel, niciun birocrat de la Chișinău nu va putea bloca voința poporului”, a afirmat el.

În același timp, Renato Usatîi a menționat că partidul lui Dodon a dovedit încă o dată că este o adunătură de infractori, care de dragul intereselor lor personale sau de grup sunt în stare să le încalce cetățenilor Republicii Moldova principalele drepturi constituționale și i-a chemat pe toți ca în 11 iulie să se folosească de șansa de a-i trimite pe Dodon, Voronin și tot clanul lor la groapa de gunoi a istoriei.

“Compatrioți, pe 11 iulie aveți șansa să le arătați lui Dodon, Voronin și complicilor lor roșii unde le e locul – la groapa de gunoi a istoriei. Mergem cu toții la vot, să îi alungăm de tot!”, a spus Usatîi în îndemnul său.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter