Renato Usatîi: Prețul vămuirii mașinilor trebuie redus cel puțin în jumătate

Accizele pentru mașinile importate trebuie reduse cel puțin în jumătate. Declarația a fost făcută de către președintele ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii ”Puterea e în adevăr”. Cu cât vămuirea va fi mai ieftină, cu atât mai multe mașini vor fi înregistrate, spune Usatîi. Politicianul a amintit de perioada, când o bună parte dintre moldoveni își înregistrau mașinile în regiunea transnistreană.

„La noi când jumătate din țară umblau cu numere transnistrene, ei umblau nu pentru că îl iubeau pe Smirnov și Transnistria sau Sheriff. Oamenilor le este important că e mai ieftin. Ei în loc să armonizeze justiția, care este pe râpă, ei armonizează să avem același preț la mașini cu Uniunea Europeană”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a prezentat și calculele, care demonstrează că veniturile la buget ar crește semnificativ, dacă vămuirea mașinilor se va ieftini.

„Câștigă și cetățenii, dar și economia Republicii Moldova. Este un potențial enorm, mai ales având în vedere că peste un milion dintre cetățenii noștri muncesc peste hotare și mulți ar înregistra mașina în Moldova. Dacă luăm, de exemplu, 500 de mii de mașini numai din diasporă la 1500 de euro vămuire, vom obține 750 de milioane. Dar ce fac autoritățile noastre? În loc să armonizeze legislația cu cea europeană, ei armonizează prețurile la mașini”, a declarat Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter