(INTERVIU) Un buget investițional, orientat social pentru Soroca își propune candidatul la funcția de primar Petru Țurca

Petru Țurca, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Soroca, va promova un buget investițional, orientat social. Acesta se va baza pe crearea condițiilor pentru business, atragerea investițiilor și mai multe programe sociale. Despre aceasta Țurca a vorbit într-un interviu video pentru publicația de la Soroca „Ziarul Nostru”, în care a spus că decizia de a candida a venit anume din dorința de a oferi soluții concrete pentru mediul de afaceri și populație.

Prioritar, se va concentra pe susținerea micului business – domeniu care întreține foarte multe familii din municipiu.

„Atunci când cineva deschide o afacere mică, suplimentar la toate cheltuielile mai este împovărat și de taxe locale, autorizații, certificate, etc. Voi propune Consiliului orășenesc, care are atribuțiile respective, să le diminueze sau lă ne anuleze pentru primul an de activitate”, a relatat Țurca.

Deoarece agenții economici au nevoie de o infrastructură bine dezvoltată, candidatul își propune să lanseze un program de modernizare a rețelei rutiere.

„Prin investiții capitale, putem construi un alt drum de acces către dealul Sorocii, dar și drumuri de ocolire prin oraș. Aceasta va permite fluidizarea traficului. De asemenea, este vorba de amenajarea locurilor autorizate pentru parcare, inclusiv permiterea parcării auto pe piaţa din faţa primăriei Soroca”, a menționat Petru Țurca.

În opinia sa, dezvoltând afacerile, îmbunătățind managementul urban, municipalitatea va acumula mai muți bani pentru programe sociale.

„Este posibil de micșorat tariful la apă prin reducerea pierderilor. Este posibil să reducem prețul la călătoriile cu transportul urban, iar pentru unele categorii chiar să le facem gratuite. Pentru aceasta va trebui să înființăm parcul urban de autobuze”, a spus candidatul.

Pentru controlul bugetar el a propus crearea unui Consiliu civic, din care să facă parte reprezentanți ai mediului de afaceri, tineri, mass-media, organizații obștești.

Amintim că Petru Țurca a fost înaintat de Partidul Nostru în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Soroca. El are 41 de ani, este absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova, specialitatea Drept Civil. A fost administrator principal al „Ecotehlider” SRL, director comercial al companiei AMG Kernel SRL, director adjunct al întreprinderii „Elevatorul Iargara” SA care face parte din Holdingul internațional „Trans Oil”, manager la „Agent Construct” SRL. Timp de patru ani a fost consilier în Consiliul orășenesc Soroca.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter