Avocatul Anatolie Istrate a cerut procurorului general să examineze dosarele penale pornite împotriva lui Renato Usatîi

Avocatul Anatolie Istrate i-a solicitat procurorului general Alexandr Stoianoglo să examineze în regim de urgență dosarele penale pornite împotriva președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi. Potrivit avocatului, în total 26 de dosare penale au fost inițiate împotriva liderului formațiunii politice.

 

„Aș vrea să spun mai multe despre anchetele penale intentate împotriva lui Renato Usatîi. Este vorba despre 26 de dosare. Pentru unele dintre ele există deja decizii. Iar restul se află la PCCOCS”, a spus Istrate care s-a adresat procurorului general cu solicitarea de examinare urgentă a acestor dosare, pe care le-a numit de rezonanță.

Istrate a abordat și alte anchete motivate politic în care a activat în calitate de avocat. El s-a referit în mod special la dosarele activiștilor politici, doi, din partea Partidului Nostru, iar alții doi din partea Platformei Demnitate și Adevăr, cărora de asemenea le apără interesele în instanțele de judecată.

“Oamenii sunt acuzați că au participat la organizarea dezordinilor în masă după ce au participat la protestele împotriva votării în Parlament, în ianuarie 2016 a guvernul Filip. Oamenii au fost târâți în instanțe timp de trei ani. Deși sunt în libertate, procesul continuă. La ședințele de judecată nu se prezintă așa numitele victime Monica Babuc și Mihai Ghimpu”, a adăugat Istrate, subliniind că influența politicului este evidentă în aceste dosare penale.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter