Ce Dodon trebuie să fii ca să omori simbolul național al Moldovei?!

Fostul președinte, Igor Dodon, în perioada când ocupa fotoliul de șef de stat, a împușcat la vânătoare simbolul acestui stat – un zimbru. Fotografia lui Dodon care pozează cu arma în mână lângă prada răpusă de el, a fost publicată de liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”.

”Toți îl cunosc pe Igor Dodon ca pe un statalist. Cum putea un om de stat să împuște simbolul național al Moldovei – un zimbru?! Ce Dodon trebuie să fii ca să procedezi astfel! Și nu contează unde a făcut-o – undeva prin raionul Glodeni sau în Belarus. A împușcat bietul animal drept în ochi, ca un ”oleacă” lunetist. E o mârșăvie”, a subliniat Renato Usatîi.

Animalele și păsările sunt  reprezentate pe stemele și drapelele de stat ale multor țări din lume. În unele dintre ele este strict interzis vânatul animalelor deosebit de venerate și rare. Astfel, în China omorul unui panda este pedepsit cu detenția între 10 ani și închisoarea pe viață. Pentru uciderea unei vaci, care e considerată animal sacru, în India oamenii fac închisoare până la 10 ani. În Tailanda și Sri-Lanka elefanții sunt simbolul de stat. În Tailanda omorul unui elefant se pedepsește cu termene de detenție de până la 4 ani, iar în Sri-Lanka – cu închisoarea pe viață.

Полное видео:

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter