Renato Usatîi: ”Video de 12 ani în urmă cu mine la tir, Năstase l-a primit de la FSB sau de la Dodon”

Renato Usatîi spune că imaginile video, distribuite în spațiul public și în care el apare pe Poligonul de tragere ”Dinamo”, din sectorul Râșcani al Capitalei, au ajuns la deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, de la liderul acestuia de partid Andrei Năstase. Ultimul le are, fie de la Serviciul de Securitate Rusesc (FSB), care l-a luat din casa lui Renato Usatîi în timpul perchezițiilor, fie de la Igor Dodon, iar Dinu Plîngău a fost doar un executor în toată această ”afacere”.

”Dinu Plîngău e cel care doar a apăsat pe buton și a postat video-ul primit de la FSB sau Dodon. El a fost doar cel care a executat comanda”, a declarat Renato Usatîi într-o conferință de presă, în care a menționat că imaginile sunt de acum 10 sau 12 ani și că atunci se afla pe un poligon de tragere, nu într-un loc interzis. Mai mult decât atât, anul acesta el a vorbit deja în spațiul public despre imaginile respective, publicate mai întâi în presa lui Dodon.

”Despre acest video am mai vorbit într-o emisiune a lui Gheorghe Gonța. M-a întrebat ce-i cu poza de la Poligonul de tragere ”Dinamo” din sectorul Râșcani, iar eu am spus că o să apară și video, deoarece acest video era la Cristal, care a lucrat pentru Plahotniuc, iar acum lucrează pentru Dodon. Era un video înregistrat de mine personal și un prieten de-al meu. Oamenii lui Dodon mi-au spart poșta electronică și l-au luat de acolo și al doilea mi l-a luat FSB-ul când au făcut percheziții acasă. Deja, dacă Andrei l-a luat de la FSB sau de la Igor Dodon, întrebați-l pe el”, a spus Usatîi. În timpul conferinței de presă, el a inclus și secvența video din timpul emisiunii ”Puterea a patra” din 23 martie 2021, la care a vorbit despre așa zisele imagini compromițătoare. Atunci, moderatorul l-a întrebat despre o poză care apăruse pe o pagină de Telegram, despre care se știe că îi aparține lui Igor Dodon. Iar astăzi, deja imaginile video au fost postate de către Dinu Plîngău, deputatul Platformei DA, conduse de Andrei Năstase.

Despre prezența pe poligon a lui Alexandru Jizdan și Dorin Damir, Renato Usatîi a spus că la vremea la care a fost făcută înregistrarea deja îi cunoștea pe cei doi.

”Mie, într-adevăr, de mic copil îmi plac armele, pescuitul și vânătoarea și în afară de vânătoare, mergeam de foarte multe ori la tir, mergeam acolo pentru că pe atunci nu erau tir-uri private. Ulterior, am venit în politică, Jizdan a devenit ministru de Interne, pe vremea când eu și mulți alți colegi de-ai mei aveau dosare penale, așa cum s-a adeverit mai târziu, toate fabricate. Despre Damir, am spus într-o emisiune a Nataliei Morari că a fost și la oficiul partidului. Dar niciodată n-am avut afaceri în RM sau în afara țării cu cei la care eu sau statul are întrebări. Dar să cunoști pe toți și să ai afaceri e deja altceva”, a adăugat Usatîi.

Făcând referire la distribuitorul direct al imaginilor, Andrei Năstase, Renato Usatîi a spus că acesta, la fel ca Gheorghe Cavcaliuc, este folosit de Igor Dodon în calitate de torpilă, care încearcă astfel să-i reducă ratingul în creștere a lui Renato Usatîi și lansează în spațiul public atacuri mediatice.

”Cetățeanul Dodon, fiind foarte tare deranjat de ratingul care crește la unii oponenți politici, inclusiv la Blocul electoral ”RENATO USATÎI”, pregătește unele torpile. Dodon a văzut că nu prea funcționează protestele organizate de aceste partide la Bălți, mizerii provocări, fake news-uri… Acelea nu erau compromaturi, ci fake news-uri cu primarii lui Usatîi și restul, pentru că dacă era ceva adevărat, demult aș fi fost rupt eu și colegii mei primari de CNA-ul lui și MAI-ul lui Dodon”, a ma spus politicianul despre atacurile din ultima perioadă.

El a mai adăugat că l-a prevenit pe Andrei Năstase de faptul că ”parteneriatul” cu Igor Dodon o să-i distrugă partidul, lucru dovedit de rezultatele pe care le-a înregistrat la alegerile prezidențiale.

În încheiere, Renato Usatîi a spus că, la fel ca toți oamenii, are viața lui și că niciodată nu a ascuns de nimeni nimic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter