Renato Usatîi: ”Teoreticieni în 30 de ani am văzut destui, de toate culorile, a venit timpul practicienilor”

 

Blocul electoral ”RENATO USATÎI” va înființa secții sportive în toată țara și va face sportul moldovenesc să renască. Politicianul spune că pentru asta, 5% din din comerțul cu alcool și țigări vor fi direcționate pentru dezvoltarea domeniului tineretului și sportului. Este vorba de aproape 400 de milioane de lei anual!
Usatîi a vorbit despre acest proiect, al formațiunii sale, la o întâlnire cu locuitori ai orașului Iargara, raionul Leova.
”Toată țara trebuie să se înregistreze rezultate frumoase în sport, așa cum se întâmplă la Bălți. De aceea, o să deschidem cercuri și secții de sport. Copiii nu trebuie să stea cu nasurile în telefoane sau să se ocupe cu cine știe ce, dar să se dezvolte și să-și întărească sănătatea. Propunerea noastră va permite ca în fiecare localitate să ajungă între 7-8 milioane de lei pentru a fi amenajate stadioane, deschise cluburi și secții de sport”, a spus Renato Usatîi.
La Leova, el a participat la inaugurarea unui club sportiv de lupte sambo, pentru care anterior a oferit o susținere financiară.
Tot la Leova, oamenii s-au plâns că proiectul amenajării unei săli de sport dintr-un sat din raion, pentru care Renato Usatîi a donat 100 de mii de lei, a rămas pe hârtie din cauza consiliului sătesc, care așa și nu a alocat banii.
”Deciziile de alocare a banilor sunt mereu politizate. De aceea, pentru a rezolva această problemă, o să lichidăm consiliile raionale. În acest fel, vor fi destui bani pentru satele și orașe, iar Primăriile vor putea gestiona ceea ce se află pe teritoriul localităților”, a subliniat Renato Usatîi. În discuția cu oamenii, el a menționat că a oferit ajutor financiar satelor și orașelor care i l-au cerut. În orașul Iargara, spre exemplu, au ajuns peste 700 de mii de lei, numai că, spune el, banii lui sunt insuficienți pentru toată țara, pentru care ar trebui să ajungă bugetul de stat.
”Nu pot să-i ajut pe toți cu bani, dar știu cum poate fi schimbată situația în Moldova pentru ca oamenii să nu mai aibă probleme financiare. Voi avea multă cumsecădenie pentru țară și popor, dar pentru kuliokari voi deveni un adevărat chirurg”, a declarat liderul Blocului electoral, cu referire la modificările pe care vrea să le facă în Codul Penal pentru ca pedeapsa pentru corupție să pornească de la 15 ani de închisoare.

Renato Usatîi le-a mai spus oamenilor că, printr-o gestionare eficientă a bugetului țării, pot fi identificați bani pentru a realiza multe lucruri. El a dat drept exemplu Armata Națională, unde pot fi economisiți bani prin reducerea numărului de militari.

”Pentru țara noastră sunt suficienți o mie de militari, dar bine dotați și instruiți, care să-și facă serviciul pe bază de contract. Trebuie să acționăm chibzuit în toate domeniile și noi știm cum să o facem pentru a ieși din actuala criză și a ne dezvolta ca stat. Aveți încredere! Va fi bine!”, i-a asigurat Renato Usatîi pe locuitorii raionului Leova, cărora le-a mulțumit pentru susținere.

or. Leova

or. Iargara, raionul Leova

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter