Renato Usatîi, la Florești: ”O să eliminăm decalajul dintre pensiile foarte mari și pensiile foarte mici”

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a avut sâmbătă, 19 iunie, o nouă serie de întâlniri cu cetățenii. De această dată politicianul s-a deplasat în raionul Florești. El a vizitat satele Prajila, Lunga, Băhrinești și Gura Căinarului, dar și orașele Mărculești și Florești.

Problema pensiilor mici a fost abordată practic la fiecare întâlnire. Ca una dintre condiții pentru înlăturarea nedreptatății care li se face oamenilor simpli la pensionare, politicianul a vorbit despre eliminarea decalajului dintre pensiile foarte mari și pensile foarte mici, promițând că pentru asta formațiunea pe care o conduce va modifica legile necesare imediat ce va ajunge în parlament.

Nu trebuie să uităm de pensiile astea de boieri, de 60 și 80 de mii de lei. Unii primesc mai mult decât se câștigă în Europa și la Moscova. Noi trebuie să majorăm pensia minimă și să reducem pensia maximă. Astfel, vor ajunge și mai mulți bani în buget, iar oamenii nu vor avea nevoie de compensații pentru căldură sau altceva”, a declarat Usatîi.

Sătenii din Prajila s-au plâns de lispa unei farmacii în localitatea lor și de faptul că medicamentele sunt exagerat de scumpe.
Renato Usatîi le-a răspuns că situația satului lor nu este singulară și că, știind asta, el a elaborat un proiect, care prevede amplasarea de către stat în sediile primăriilor din toate localitățile rurale a unor farmacii automatizate, în care oamenii să-și poată cumpăra până la 100 de produse medicale și farmaceutice la prețuri cu un sfert mai mici decât în rețelele comerciale.
Cea mai neobișnuită întâlnire din această zi Renato Usatâi a avut-o în câmp, printre agricultori.

Am discutat cu locuitorii orașului Mărculești, după asta am încălțat cizme și galoși, am urcat în remorca unui tractor și am mers la oamenii care muncesc în câmp. Așa suntem noi, practicienii – nu facem nici politică, nici reforme doar din birouri”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Mai mulți oameni veniți la întâlnirile cu Renato Usatîi i-au spus că lipsa locurilor de muncă este o mare problemă, care îi face în special pe tineri să ia calea străinătății.

Pentru ca tinerii noștri să nu plece în Italia sau la Moscova, trebuie remunerați decent. Acesta lucru s-ar întâmpla, dacă primarii ar avea dreptul să le majoreze salariile funcționarilor publici și nu doar angajaților întreprinderilor municipale”, a declarat el.

Sătui să fie furați, oamenii l-au rugat pe Renato Usatîi, ca după ce va accede în Parlament, în primul rând, să înceapă lupta cu fenomenul corupției. ”Vom înăspri pedeapsa pentru luare de mită și vom lichida CNA-ul, principalul cuibar al corupției”, le-a promis Usatîi oamenilor. De altfel, lichidarea CNA, reformarea SIS și crearea unui Birou Național de Investigații este una dintre prioritățile Blocului electoral ”RENATO USATÎI”.

La Fălești a fost abordat subiectul votului în diasporă. Unii oameni și-au exprimat opinia că cei plecați peste hotare nu ar trebui să participe la luarea deciziilor importante pentru țară.
Usatîi le-a explicat oamenilor că cei care se află în străinătate nu au plecat de viață bună și dacă nu ar fi fost banii trimiși de ei acasă, Republica Moldova ar fi dispărut ca stat. Politicianul a declarat că va lupta până la capăt pentru ca toți cetățenii moldoveni să aibă posibilitatea să voteze, în orice colț al lumii s-ar afla.

Cei care numesc diaspora ”electorat paralel” sunt idioți. Și eu am muncit mulți ani peste hotare și știu cum e să trăiești cu șase oameni într-o cameră. Noi nu avem dreptul să renunțăm la concetățenii noștri aflați departe de casă”, a declarat Renato Usatîi.


or. Florești

s. Prajila, raionul Florești

s. Lunga și s.Băhrinești, raionul Florești

or. Mărculești, raionul Florești

s. Gura Căinarului, raionul Florești

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter