Renato Usatîi: ”Cu cât mai multă putere de a dezrădăcina hoția și birocrația vom avea, cu atât mai repede oamenii vor începe să simtă schimbările în bine”

Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” își continuă deplasările prin țară. Duminică, 20 iunie, el s-a aflat în raionul Glodeni, unde a vizitat satele Sturzovca, Iabloana, Balatiba, Ciuciulea, Viișoara, Cobani, Fundurii Vechi și orașul Glodeni. Politicianul le-a comunicat cetățenilor prioritățile pe care formațiunea sa le va realiza după ce va accede în Parlament.

Prima și cea mai importantă este implementarea planului de modernizare a țării, renovarea infrastructurii, restabilirea de urgență a învățământului profesional-tehnic și dezvoltarea sectorului agroindustrial. Problemele din ultimul domeniu, mai exact cele ale micilor producători, au fost abordate și în satul Ciuciulea. Renato Usatîi le-a spus oamenilor că soluția sa constă în crearea unor depozite de stat, care să colecteze producția de la oameni și să o exporte pe diferite piețe. El a mai menționat că un suport în acest sens trebuie să vină din partea ambasadori, obligația cărora este să promoveze produsele moldovenești în statele în care sunt acreditați.

Totodată, Renato Usatîi a vorbit despre necesitatea restabilirii STAS (ГОСТ) – sistemului unic de standarde de stat pentru calitatea produselor și a serviciilor.
”Salamul, înghețata, sucurile trebuie să-și recapete gusturile de altădată. STAS-ul trebuie devină o Constituție pentru producători”, a subliniat el.
La fel ca în alte raioane, vizitate până acum, problema pensiilor mici a constituit temă de discuție și la Glodeni.

”Noi avem în țară pensii imense, de 40, 60 și chiar 80 de mii de lei. Noi propunem ca mărimea pensiilor să fie plafonată la 15-20 de mii, așa vor apărea și bani pentru majorarea pensiilor mici”, le-a spus Renato Usatîi oamenilor.
”Noi o să punem capăt dezmățului! O să facem regulă în buget, după care, rând pe rând vom aduce la normalitate lucrurile în toate domeniile. Cu cât mai multă putere de a dezrădăcina hoția și birocrația vom avea, cu atât mai repede oamenii vor începe să simtă schimbările în bine”, a scris el într-o postare pe Facebook.

Un alt subiect abordat a fost violența în familie. ”Din păcate, avem în țară și o astfel de problemă. Noi trebuie să introducem în inspectoratele de poliție, un serviciu, numit convențional ”Fratele soției”, care să le apere pe femeile agresate. Când soția își va cheamă ”fratele”, să vedeți cât de repede se va cuminți agresorul”, a afirmat el.
În una din localități, Renato Usatîi a menționat necesitatea urgentă de stimulare a natalității și a menționat că a vorbit despre soluții pentru această problemă de ani de zile.
”Numărul copiilor în țară scade dramatic și dacă această tendință va continua va fi grav de tot. Am propus încă în 2015 că pentru primul copil statul să le plătească părinților 15.000 de lei, pentru al doilea – 25.000, pentru al treilea – 50.000. Fără a stimula natalitatea o să rămânem cu o populație îmbătrânită și fără viitor”, a declarat liderul Blocului electoral RENATO USATÎI”.

or. Glodeni

s. Sturzovca, raionul Glodeni

s. Iabloana, raionul Glodeni

s. Balatina, raionul Glodeni

s. Ciuciulea, raionul Glodeni

s. Viișoara, raionul Glodeni

s. Cobani, raionul Glodeni

s. Fundurii Vechi, raionul Glodeni

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria chitic spune

    E bine spus, așteptăm și să se înfăptuiască, succese, dle Renato…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter