Conducerea și activiștii Partidului Nostru din diferite raioane ale țării au adus un omagiu celor căzuți în Afganistan

Conducerea Partidului Nostru, aleșii locali și activiștii de partid din diferite localități ale țării au onorat memoria compatrioților care au murit în războiul din Afganistan. Evenimentele au fost prilejuite de aniversarea a 35 de ani de la retragerea trupelor din Afganistan.

„Astăzi marcăm Ziua de comemorare a celor care au murit în acest război. Multe întrebări legate de el nici azi nu au răspunsuri. Un lucru este cert – acest eveniment dramatic face parte din istoria noastră. Istorie care a atins mii de familii din Moldova. Compatrioții noștri – soldați și ofițeri au arătat un exemplu de onoare și demnitate făcându-și datoria față de patrie. Veșnică amintire eroilor care au căzut pe meleaguri străine și celor care au decedat în urma rănilor ori a bolilor! Cinste eroilor râmași în viață, mulți ani sănătoși, prosperi și pașnici!”, – a scris liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov,  a menționat că această dată memorabilă nu lasă pe nimeni indiferent în Moldova:

„Suntem recunoscători veteranilor acelui război care și-au îndeplinit cu curaj datoria militară și ne amintim de fiecare dintre cei peste 300 de compatrioți ai noștri care au murit sau au dispărut fără veste în războiul din Afganistan”.

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, a participat la depunerea de flori la monumentul în memoria ostașilor căzuți în Afganistan  din oraș. La un miting cu această ocazie, el a remarcat că frăția lor de luptă este un exemplu demn.

„Ei sunt oameni de o natură deosebită, un exemplu de curaj, dăruire de sine și vitejie. Organizațiile lor reprezintă un standard de coeziune, sprijin reciproc și prietenie”, a spus Bogatico.

Evenimente comemorative au avut loc și la Glodeni. Primarul orașului, Stela Onutu, s-a adresat veteranilor și membrilor familiilor celor care au luptat în războiul din Afganistan:

„Țin să vă mulțumesc pentru faptele eroice. Suntem alături de cei care și-au pierdut membrii familiei și au avut de suferit foarte mult. Doresc veteranilor și familiilor lor multă sănătate, răbdare, încredere în ziua de mâine”.   

Cu ocazia aniversării retragerii trupelor din Afganistan, în orașul Glodeni a avut loc o cursă automobilistică, organizată de Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan.

Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu, a participat la depunerea de flori în memoria drochienilor căzuți pe câmpul de luptă în Afganistan. În acel război au participat 300 de locuitori ai raionului, dintre care șase nu s-au întors acasă, inclusiv o femeie din orașul Drochia.

Autoritățile orașului Cantemir, condus de primarul Partidului Nostru, Roman Ciubaciuc, au transmis un mesaj în care și-au exprimat cuvinte de respect față de cei care și-au dat viața în războiul din Afganistan, precum și mulțumire veteranilor pentru dăruirea și curajul lor. „Această zi ne reamintește încă o dată cât de important este să păstrăm pacea și libertatea în țară”, se spune în mesaj.

Primarul orașului Fălești, Alexandr Severin, i-a îndemnat pe cei prezenți la mitingul de comemorare să învețe lecția acelor evenimente tragice pentru a păstra pacea:

„În cei peste 9 ani de conflict, eroismul și bărbăția celor 380 de ostași ai raionului Fălești nu necesită o reevaluare, mereu au fost și vor rămâne pentru totdeauna adevărați patrioți. Sunt un adevărat exemplu de vitejie pentru tânăra generație căreia trebuie să-i explicăm ce înseamnă războiul și cum trebuie să prețuiască pacea”.

Prin decizia primăriei, 35 de veterani  din orașul Fălești, rămași în viață, vor primi ajutor financiar a câte 500 de lei fiecare, din resursele bugetului local.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter