Consilierul municipal al Partidului Nostru Denis Șova: Cetățenii au fost înșelați cu compensațiile la gaz

Majoritatea consumatorilor care au primit compensații pentru gaz în perioada rece au continuat să achite un tarif mare chiar și după ce ANRE a decis să-l reducă în luna februarie a acestui an. Despre acest lucru a vorbit într-un live pe pagina sa de pe rețelele sociale consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Denis Șova.

„După ce ANRE a anunțat la sfârșitul lunii februarie că prețul gazului a fost redus de la 18 la 14 și ceva pentru metru cub, adică cu 4 lei mai puțin, Moldovagaz a anunțat că tarifele pentru cei care primesc compenasții rămân aceleași”, a spus Șova.

El a remarcat că nimeni nu a explicat consumatorilor această combinație. Pensionarii și familiile cu venituri mici care aveau cu adevărat nevoie de compensații nu au simțit nicio diferență de preț la gaze naturale.

„Au plătit în ianuarie și au continuat să plătească aceeași sumă în februarie și martie – adică după reducerea tarifului anunțată de ANRE la solicitarea Moldovagaz. Cei care au plătit până la micșorare 18 și bănuți, într-adevăr de la sfârșitul lunii februarie nu mai plăteau 18 lei, dar 14. Însă marea majoritate a populației Republicii Moldova, adică cel puțin jumătate de milion de familii, au continuat să plătească același preț pe care l-au plătit înainte. Mai mult, după ce pe 31 martie s-a încheiat programul de compensare, toate aceste familii au trecut de la 12-12.40 de lei la un nou tarif de 14 lei și ceva, adică cu 2 lei mai mult decât plăteau iarna”.

Șova a concluzionat că compensația era de fapt în beneficiul celor care nu au cerut-o. El îi întreabă pe cetățeni dacă au simțit reducerea prețului la gaze din februarie:

„Am o întrebare pentru toți locuitorii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei care nu susțin apelul Partidului Nostru că trebuie recalculat costul real al gazelor. Spuneți-mi vă rog – ați simțit diferența de preț? Ați simțit că prețul gazului a scăzut cu adevărat?”

Denis Șova îi îndeamnă pe oameni să nu asculte ce spun autoritățile de la televizor, ci „să ridice facturile, să se uite la tariful în ianuarie, februarie, martie și apoi să-l compare cu cel din aprilie și să tragă concluzii”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter