Conturile ÎM „Spații verzi” din Bălți au fost deblocate, lucrătorii și-au primit salariile. Petkov: Nu voi permite să fie lezați muncitorii simpli!

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a anunțat că lucrătorii Întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți” și-au ridicat salariile pentru două luni. Până acum conturile întreprinderii și plata salariilor față de angajați au fost blocate din cauza gestiunii ineficiente a conducerii precedente a orașului. Petkov a mulțumit lucrătorilor pentru înțelegere și și-a cerut personal scuze pentru situația creată. El a asigurat că nu va mai permite o situație în care muncitorii de rând să rămână fără bani, iar salariile aparatului administrativ și managerial vor fi plătite în ultimul rând.

„În ultimele trei zile s-au depus multe eforturi – am fost în contact direct cu Ministerul Finanțelor, cu Serviciul Fiscal de Stat, cu Centrul Tehnologii Informaționale al Ministerului Finanțelor. Încep să ne asculte, văd că pot vorbi cu conducerea de la Bălți și pot vorbi civilizat și normal. Joi, conturile întreprinderii au fost deblocate și s-au transferat 7,7 milioane de lei pentru a putea fi deblocate conturile, impozitele plătite și salariile achitate”, a spus Alexandr Petkov într-un live.

El a menționat că există întrebări serioase față de managementul ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți” cu privire la eficiența administrării întreprinderii și a asigurat că vor fi luate măsuri pentru optimizarea activității acestuia. Potrivit primarului, aparatul administrativ și managerial va fi optimizat, dar nu va permite concedierea niciunui muncitor.

„Nu voi permite să fie lezați muncitorii simpli! Trebuia de căutat peste tot posibilitatea de a transfera acești bani, pentru a putea plăti această datorie, care se acumulase de foarte mult timp. Vreau să mă înțeleagă toată lumea: fie lucrăm eficient, fie nu lucrăm deloc. Nu o să permit ca oamenii față de care trebuie să ne închinăm cu toții în Bălți, care de dimineață lucrează ca orașul să fie curat în fiecare zi, să rămână fără bani de revelion. M-am asigurat ca banii să ajungă la fiecare pe card.”

Primarul a făcut apel la administrația întreprinderii să vină cu propuneri de îmbunătățire a eficienței activității și de asigurare a rentabilității acesteia.

De menționat că sub conducerea precedentă a Primăriei municipiului Bălți s-a acumulat o datorie de peste 5 milioane de lei doar pentru impozitele neachitate ale ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi Bălți”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter