Curtea de Apel va examina joi cauza privind secțiile de votare din străinătate pentru scrutinul parlamentar

Curtea de Apel Chișinău va examina joi, 10 iunie la ora 10:00 cauza privind secțiile de votare din străinătate pentru scrutinul parlamentar. Astăzi, judecătorii au comasat cererile partidelor PUN, PAS și PPDA, privind contestarea deciziei CEC, cu cea depusă duminică de Blocul electoral ”RENATO USATÎI”, duminică, pe același subiect, toate urmând a fi examinate într-o singură cauză.

Prezent la ședința de judecată, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a declarat că tot ce se întâmplă la Comisia Electorală Centrală și Curtea de Apel nu este altceva decât aplicarea deciziei politice a lui Igor Dodon, care vrea să împiedice votul diasporei.

”Vedem ce se va întâmpla joi, dar repet că, varianta de rezervă, dacă va pica înțelegerea cu ce ține de Curtea de Apel Chișinău, se va pune în aplicare planul privind demisia a cinci membri CEC, pentru a provoca un blocaj juridic total. Dacă Dodon va merge la acest pas…, el a văzut ce l-a costat declarația cu electoratul paralel. O să-i tragă toți cetățenii o paralelă de la oficiul lui până la Vulcănești într-o direcție și în alta, până la Lipcani, pentru că ceea ce se face este un abuz total”, a afirmat Renato Usatîi.

Totodată, politicianul a menționat că doar o lustrație foarte dură va scăpa Moldova de aceste poveri și moștenirile pe care Plahotniuc le-a lăsat sistemului judecătoresc și nu numai. În același timp, el i-a chemat pe toți cetățenii să vină în fața clădirii din strada Teilor nr. 4 joi, în ziua examinării cauzei privind secțiile de votare din străinătate, pentru a apăra împreună dreptul diasporei de a vota.

”Fac un apel la toți cetățenii. Stimați cetățeni, joi, 10 iunie, la ora 10:00, veniți la Curtea de Apel Chișinău, pentru că fără implicarea cetățenilor din întreaga țară nu ne așteaptă nimic bun, ne așteaptă aplicarea scenariului folosit împotriva mea în anul 2014”, a spus el.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter