Demisia a cinci membri CEC – varianta de rezervă a lui Dodon pentru a bloca alegerile

Liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” a declarat că în cazul în care Igor Dodon nu va reuși să blocheze deschiderea mai multor secții de votare peste hotare, pentru a împiedica diasporă să voteze, acesta va încerca să își pună în aplicare planul de rezervă, prin care să anuleze întregul proces de organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Potrivit lui Usatîi, 5 membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au votat pentru deschiderea a doar 139 de secții în loc de 190, câte ceruse Ministerul Afacrilor Externe și al Integrării Europene, își vor da demisia, ceea ce, spune el, va împiedica organizarea alegerilor parlamentare anticipate și va crea un colaps juridic.

”Am un anunț foarte important pentru toți cetățenii și pentru mass-media din RM. Dacă le va pica varianta cu Curtea de Apel, pentru că, cumva, noi vom obține o victorie, varianta de rezervă a lui Dodon este ca cei 5 membri ai CEC-ului, care au votat să nu fie 190 de secții de vot în diaspora, își vor da demisia ca să blocheze activitatea CEC-ului și ca să fie blocate alegerile care trebuie să aibă loc pe 11 iulie 2021. Este o măsură extremă, pregătită de Dodon. Această situație ne poate duce într-un colaps juridic, dar sunt convins că vom găsi o soluție. Ca măsură extremă, vom aplica articolul doi din Constituție care spune că puterea aparține poporului”, a declarat Renato Usatîi.
Politicianul i-a chemat pe toți cetățenii să vină la ora 14:30 în fața sediului Curții de Apel Chișinău pentru a apăra votul diasporei.

”Veniți aici la 14:30. Probabil, o să avem nevoie de ajutor ca să-i penim. Așa cum s-a organizat diaspora în toamna anului trecut pentru a salva Moldova, așa trebuie să ne organizăm și noi ca să ajutăm diaspora să voteze. Protestul trebuie să se desfășoare aici, la Curtea de Apel, unde se decide soarta diasporei, nu la CEC”, a spus Usatîi în apelul său către cetățeni și partidele politice care protestează la sediul Comisiei Electorale Centrale.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter