Descentralizarea APL și consolidarea autonomiei locale – priorități pentru Blocului electoral ”Renato Usatîi”

Liderul Blocului electoral ”Renato Usatîi” a semnat apelul Congresului Autorităților Locale din Moldova, privind recunoașterea descentralizării și în calitate de prioritate legislativă/guvernamentală

și asumarea de către concurenții electorali a angajamentului de a întreprinde măsuri concrete privind consolidarea autonomiei locale.
Membrii CALM au apreciat faptul că Blocului ”Renato Usatîi” este singurul concurent electoral, care între primii 10 candidați din liste are 7 aleși locali – 5 primari și 2 consilieri locali.

Renato Usatîi a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru includerea unui reprezentant al autorităților publice locale în componența Guvernului. La nivel parlamentar, aleșii locali vor avea reprezentanți zonali, la care să poată apela. Usatîi a dat chiar și numele persoanelor care își vor asuma această sarcină. Pentru zona de sud, acesta va fi primarul de Vulcănești Victor Petrioglu, de reprezentarea aleșilor locali din zona centrală se va ocupa Roman Ciubaciuc, primarul de Cantemir. Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni și Nina Cereteu, primarul de Drochia vor fi responsabile de zona de la Ungheni până la Lipcani.
Renato Usatîi a reconfirmat, că reforma autorităților publice locale, descentralizarea și consolidarea autonomiei locale se numără printre  prioritățile formațiunii pe care o conduce, iar inițiativele sale ca cea de lichidare a consiliilor raionale este susținută de majoritatea aleșilor locali, independenți sau reprezentanți ai diferitor formațiuni politice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter