Inițiativă Usatîi: O dată la 5 ani, moldovenii din diasporă să poată înmatricula câte o mașină, fără să o devameze

Moldovenii din străinătate, care pe parcursul a 5 ani au transferat acasă pe căi legale sume de cel puțin 20 de mii de euro, ar trebui să aibă dreptul să introducă și să înmatriculeze în Republica Moldova câte un automobil, fără să achite taxe vamale pentru acesta. Asta prevede un proiect de lege, elaborat deja și care urmează să fie propus spre aprobare în Parlament de către Blocul “RENATO USATÎI”. Liderul blocului a făcut publică inițiativa la Bălți, pe 22 mai, în ziua sărbătoririi Hramului municipiului.

“Unul dintre proiectele de lege elaborate, așa ca să-i trezim pe cei din Chișinău, pentru cei care muncesc în diaspora – părinți, frați, surori…, cei care transferă LEGAL acasă, în decursul a cinci ani de zile, suma de 20.000 de euro, vor avea posibilitatea să devameze, odată în cinci ani, gratuit, o mașină”, a declarat Renato Usatîi.

“Practic, fiecare dintre voi are pe cineva în diaspora. Din păcate, toți își amintesc de diaspora atunci când avem alegeri, după care uită de acești oameni. Am făcut și eu parte din diaspora, în urmă cu 15-17 ani. Știu ce înseamnă să stai cu câte cinci oameni într-o cameră, îmi amintesc cum mama îmi trimitea pachete de acasă. Am trecut și prin asta”, a adăugat politicianul.

Liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” a spus și anterior că va merge, împreună cu echipa sa, în Parlament cu proiecte de legi deja pregătite, menite să îmbunătățească viața oamenilor, iar acesta este unul dintre ele.

Inițiativa, care prevede ca o dată la 5 ani, moldovenii din diasporă să poată înmatricula câte o mașină, fără să o devameze, a fost sonorizată de liderul Blocului electoral „RENATO USATÎI” și la evenimentul de lansare a formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter