DOC//Șapte contestații a depus la CEC Blocul electoral „RENATO USATÎI”

La Comisia Electorală Centrală au fost depuse șapte contestații din partea concurenților electorali. Toate contestațiile au fost depuse de reprezentanții blocului Renato Usatîi.

Prima contestație a fost depusă împotriva Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Autorii contestației afirmă că la 10 iulie pe pagina de facebook a lui Vladimir Mizdrenco a fost publicată o postare pe care au identificat-o drept agitație elctorală în favoarea BECS. CEC a transmis spre examinare contestația către Inspectoratul General al Poliției.

 

Următoarele două contestații sunt împotriva Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. Într-o sesizare, reprezentanții blocului susțin că pe pagina deputatului Liviu Vovc a fost postat un afișaj electoral. În cealaltă este vorba tot de agitație electorală pe o pagină care ar fi administrată de către un candidat pe listele Platformei DA la funcția de deputat.

 

 

Următoarea contestație este îndreptată spre Partidul Acțiune și Solidaritate. Reprezentanții Blocului electoral ”RENATO USATÎI” susțin că o activistă PAS din Italia a sunat mai mulți concetățeni îndemnându-i să meargă la vot și susținând că în cazul în care vor vota PAS le organizează transportul către secție de vot.

 

Alte trei contestații țin de nereguli depistate la trei secții de vot, două din Chișinău și una din Glodeni. La una nu a fost sigilat corect safeul cu buletinele de vot, la o altă secție în posesia președintelui secției de vot s-au depistat două ștampile votat și la Glodeni s-a constat că formularul prin care se numără voturile a fost deja semnat de membrii biroului electoral al secției de vot.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter