Dodon vrea să-l restabilească pe Țurcan în funcția de președinte al CC, prin decizia Judecătoriei Rîșcani și a Curții de Apel

Igor Dodon vrea să-l restabilească pe Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale și o va face săptămâna aceasta prin decizia Judecătoriei Rîșcani și a Curții de Apel. Declarația a fost făcută de Renato Usatîi, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

 

„În prezent există Procuratura Generală, care consider eu, nu se supune lui Dodon ca și Curtea Constituțională”, a menționat liderul PPPN, referindu-se la faptul că Igor Dodon și-ar dori să controleze CCM, iar pentru asta are nevoie de Țurcan în fruntea instituției, pe care-l va readuce printr-o schemă despre care a vorbit tot în studioul TV8 încă acum o lună.

Renato Usatîi s-a referit atunci la cererea lui Țurcan depusă la CC prin care contestă decizia de destituire a sa din funcția de președinte al Curții. Potrivit lui Usatîi, Țurcan înțelegea că documentul va fi respins, dar procedura era necesară pentru ca astfel să poată ajunge la judecătorii Curții de Apel.

 

“Schema este următoarea: Ceea cu ce se adresează acum Vladimir Țurcan la CC va fi respins. Ideea e că atunci când omul se adresează dinainte pentru ceva ce știe că va fi refuzat, e clar că o face pur formal pentru ca mai apoi să se poată adresa la Curtea de Apel Chișinău cu rugămintea de a lua o decizie în privința refuzului pe care-l va primi de la CC”, a declarat Renato Usatîi.

Vladimir Țurcan a depus ieri, 22 iunie 2020, la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională, prin care cere anularea hotărârii CCM de demitere a sa.

„Eu vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor lăsa în vigoare această decizie. Am familiile judecătorilor cu care s-au înțeles”, a declarat Usatîi.

 

Amintim că Vladimir Țurcan a fost destituit din funcție pe 23 aprilie curent, după ce a primit vot de neîncredere din partea magistraților CCM și a fost înlocuit cu Domnica Manole.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter