Echipa Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a desfășurat în zeci de localități din Moldova acțiuni de comemorare dedicate împlinirii a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Pe 22 iunie, ziua în care cu 80 de ani în urmă a început Marelui Război pentru Apărarea Patriei, echipa Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a organizat o amplă acțiune de comemorare a victimelor în zeci orașe și sate din Republica Moldova. La ora 4.00, ora la care în 1941 Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică, la cimitirele militare și complexele memoriale din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Florești, Dondușeni, Drochia, Cantemir, Căușeni, Ocnița, Rezina, Sângerei, Orhei, Soroca, Dubăsari, orașul Iargara din raionul Leova, satul Dezghingea din Găgăuzia și în alte localități, sute de oameni au venit cu flori și lumânări, păstrând un minut de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viețile în acel groaznic război.

Într-o postare pe Facebook, liderul blocului, Renato Usatîi, i-a îndemnat pe toți să-și amintească de cei care și-au dat viața pentru un viitor pașnic pe pământ.

”În urmă cu mulți ani, în această zi de iunie, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Răul a fost învins cu prețul a milioane de vieți. Astăzi, toată lumea trebuie să-și amintească de cei care s-au sacrificat pentru pace, de prețul enorm pe care l-au plătit. Doar datorită jertfei și dăruirii lor astăzi trăim într-o țară liberă”, a subliniat liderul formațiunii politice.

 

or. Chișinău

or. Bălți

or. Drochia

or. Glodeni

or. Florești

or. Basarabeasca

or. Soroca

or. Sîngerei

or. Iargara

or. Dubăsari

or. Fălești


or. Orhei

or. Rezina

or. Ocnița

or. Cantemir

or. Căușeni

or. Briceni

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter