Elena Grițco, candidat al Blocului electoral “RENATO USATÎI”: “Împreună vom restabili încrederea în Moldova și în noi înșine!”

În luna august a anului 2015, Secretarul General al Consiliului Europei a publicat în ziarul ”New York Times” un articol, în care a numit Moldova ”stat capturat”. Abia atunci, întreaga lume a aflat despre ororile prin care noi deja treceam.

Oamenii care astăzi fac parte din Blocul electoral ”RENATO USATÎI” s-au aflat de la început în prima linie a războiului pentru eliberarea Moldovei din captivitatea regimului oligarhic și criminal. Anume ei au fost țintele celor mai dure atacuri. Cu toate acestea, am putut să rezistăm, iar acum mergem în Parlament pentru a curăța definitiv Moldova de hoți și corupți.

 

  • În anul 2014, prin acțiuni ticăloase, Partidul ”Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi, a fost exclus din alegerile parlamentare. Decizia ilegală a deformat voința poporului, exprimată la acel scrutin, și a făcut parlamentul ales să fie unul apriori nelegitim.

Peste șase ani, în data de 4 august 2020, CEDO a constatat că autoritățile au încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la alegeri libere).

Nici până acum, însă, nimeni nu a răspuns pentru acele ilegalități. Mai mult, unii dintre autorii lor încă se află în serviciul statului și chiar au nerușinarea de a pretinde la un fotoliul de deputat.

N-o să le meargă, pentru că Blocul electoral ”RENATO USATÎI” va instista pe lustrarea tuturor servitorilor regimului criminal, oligarhic și mafiot. Aceștia vor avea interdicția de a ocupa funcții în stat pe un termen de 10 ani.

 

  • Imediat după alegerile din 2014, prin țară a pornit un adevărat val de represalii îndreptat împotriva activiștilor noștri. Și totuși, în ciuda acestui fapt, la alegerile locale din 2015, circa 50 de reprezentanți ai partidului au fost aleși primari, iar peste 1.000 de persoane – în calitate de consilieri locali.

Pe lista Blocului electoral ”RENATO USATÎI” sunt cei mai mulți primari de orașe mari din Moldova.

 

  • Aproape un an, din septembrie 2015 până în iulie 2016, am fost forța motrice a protestului din centrul Chișinăului, acolo unde am ridicat un adevărat ”Orășel al Libertății”.

 

  • În 2016, din cauza fricii față de ratingul înalt al lui Renato Usatîi, Curtea Constituțională a lui Plahotniuc a modificat vârsta minimă pentru candidatul la funcția de Președinte al RM. ”Efortul” s-a făcut din nou pentru ca Renato Usatîi să nu poată candida la acest scrutin.

 

  • În 2019 Renato Usatîi nu a putut să fie inclus în lista candidaților partidului pentru participarea la alegerile parlamentare din cauza condiției impuse de Plahotniuc de prezență personală la depunerea actelor la CEC.

 

Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” și echipa sa au fost cel mai mult supuși represiunilor din partea regimului oligarhic al statului capturat. Potrivit datelor oficiale ale Procuraturii Generale, cele mai multe dosare penale au fost fabricate contra lui Renato Usatîi, a altor primari și activiști ai partidului nostru.

 

  • La sfârșitul lui 2017 – începutul lui 2018, printr-un atac raider, puterea criminală a încercat să prea controlul asupra municipiul Bălți. Atunci eu, împreună cu colegii mei din fracțiunea Partidului Nostru în Consiliul Municipal am întreprins o acțiune fără precedent în istoria Moldovei — Ca răspuns la teroare şi represiuni, consilierii au intrat, in corpore, în greva foamei, cerând încetarea atacurilor asupra municipiului și asigurarea unei activități normale a Consiliului municipal.

Am informat toate organismele internaționale despre aceste ilegalități și am învins!

În 2019 a început să se vadă apusul regimului care ne-a capturat țara. Conducătorul lui nu a plecat, ci a fugit.

 

În Moldova a revenit Renato Usatîi, care a câștigat din primul tur alegerile pentru primăria municipiului Bălți.

De asemnea, a obținut un scor foarte bun și la alegerile prezidențiale, din noiembrie 2020.

Contribuția sa la înlăturarea  de la putere a unui ”culioc boțit” a fost decisivă.

 

Dragi concetățeni!

Credem cu toții că rezultatul alegerilor parlamentare din 11 iulie va fi sentința dată regimului criminal al lui Dodon, Plahotniuc și aliații lor.

Rezultatul acestor alegeri va fi victoria noastră comună!

Împreună vom restabili încrederea în Moldova și în noi înșine!

Împreună vom implementa dictatura legii și vom curăța țara de corupție!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter