Eliminarea angajaților incomozi, desființarea Serviciului de Transport, vânzarea taberei pentru copii – ilegalitățile la Termoelectrica continuă

Noua conducere a SA „Termoelectrica” continuă ilegalitățile care aduc prejudicii întreprinderii și angajaților și pun sub pericol securitatea energetică a țării.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a relatat despre reorganizarea demarată la SA „Termoelectrica” de către conducerea nouă în frunte cu Iurie Razlovan. Reorganizarea prevede reducerea a circa 22 de unități de personal, instaurarea în funcții a unor manageri compromiși și desființarea Serviciului Mecanizare și Transport (SMT).

Renato Usatîi a amintit că organigrama veche a „Termoelectrica” S.A. a fost elaborată în cadrul unui proiect cu participarea experților Băncii Mondiale, iar noua structură nu a fost consultată nici cu Guvernul, nici cu BM. Mai mult ca atât, nu au fost estimate costurile și impactul, iar economiile pretinse nu sunt argumentate. Potrivit liderului Partidului Nostru, scopul real al acestor schimbări este eliminarea oamenilor cu verticalitate, incomozi, și numirea unor persoane loiale. Au fost prezentate informații care confirmă că în funcții manageriale sunt readuse persoane compromise, de pe timpurile lui Vladimir Plahotniuc, implicate anterior în scheme de delapidare a companiilor de stat precum „Moldtelecom” și „Termocom”.

Cu referire la lichidarea SMT, Renato Usatîi a menționat că, anual, în acest serviciu s-au investit sute de milioane de lei, iar desființarea lui va lăsa întreprinderea fătă propria tehnică carte este vital necesară și pe care va fi nevoită să o arendeze. În opinia lui Renato Usatîi, este un nou jaf și o nouă schemă criminală prin care „Termoelectrica” S.A. va fi impusă să arendeze aceeași tehnică contra cost.

Totodată, Renato Usatîi s-a arătat extrem de indignat de intenția noii conduceri a „Termoelectrica” S.A. de a vinde tabăra de odihnă pentru copii „Energeticianul” din Vadul lui Vodă, cu o suprafață totală de 11 ha, pentru doar 30 de milioane de lei. În opinia lui Renato Usatîi, administrația „Termoelectrica” nu are dreptul moral să vândă acest bun pe care nu l-a construit și pentru întreținerea căruia au contribuit cu salariul pentru o zi de muncă toți cei aproape 2000 de angajați ai întreprinderii.

Liderul Partidului Nostru a dat asigurări că va continua să țină la control abuzurile comise de conducerea „Termoelectrică” S.A., dar și de guvernare în ansamblu. În context, Renato Usatîi a îndemnat cetățenii să vină la prima ședință de judecată în care se va examina reducerea retroactivă a tarifelor la gazele naturale, cerută de Partidul Nostru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter