Blocul electoral “RENATO USATÎI” se pronunță pentru elaborarea și adoptarea unei noi Constituții

Blocul electoral “RENATO USATÎI” se pronunță pentru elaborarea și adoptarea unei noi Constituții a Republicii Moldova. Despre aceasta, liderul Blocului, Renato Usatîi a declarat la o conferință de presă, susținută în 14 mai, la sediul Comisiei Electorale Centrale, după depunerea listei Blocului şi celorlalte documente necesare înregistrării candidaţilor la funcţia de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

 

“Pentru a reseta țara, o să avem nevoie de o Constituție nouă, deoarece, cea pe care o avem acum a fost batjocorită și violată în repetate rânduri”, a spus liderul Blocului.

Renato Usatîi a declarat și anterior că actuala Constituție a devenit “o haină de drept” prea strâmtă pentru relațiile publice actuale și că a venit timpul să elaborăm și adoptăm o nouă Lege Supremă, care să pună baza unui nou stat pentru zeci de ani înainte.

 

“Violarea Constituției și aplicarea ei conjuncturală trebuie oprite. Este clar că avem nevoie de o nouă Lege Supremă, care să devină baza dezvoltării ulterioare durabile a Republicii Moldova”, a afirmat Usatîi, menționând că problemele acumulate sunt atât de dificile încât își pot găsi soluționarea doar în cadrul unei noi Constituții.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter