Blocul electoral “RENATO USATÎI” – Mână de fier în mănușă de catifea

Reprezentanţii Blocului electoral “RENATO USATÎI” au depus astăzi, 14 mai 2021, la Comisia Electorală Centrală lista Blocului şi celelalte documente necesare înregistrării candidaţilor la funcţia de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Liderul Blocului, Renato Usatîi a declarat la o conferință de presă, susținută la sediul CEC, că în lista Blocului nu există niciun fost deputat sau ministru. “Suntem pentru un Parlament fără foști deputați”, a spus el.

 

“Am venit să depunem listele de candidați ai Blocului electoral “RENATO USATÎI” cu speranța că după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vom reseta țara. Am venit cu speranța ca toți cei care au distrus Moldova în ultimii 30 de ani, o parte o să plece în istorie și a doua parte o să meargă la pușcărie. Blocul electoral “RENATO USATÎI” este fără foști miniștri, foști deputați. Au fost și oameni buni, dar echipa a decis să mergem înainte doar cu cei care au luptat din 2013, când am fost scoși din alegeri, în 2014. Suntem cei asupra cărora s-au făcut cele mai mari presiuni. Mergem cu oameni integri, oameni care nu au figurat în investigații jurnalistice. Au un test de integritate făcut de către cetățeni. Avem în listă mai mulți primari cu câte două-trei mandate câștigate, sunt 9 primari de orașe, care au trecut testul de integritate în localitățile pe care le conduc. Nimeni nu cunoaște problemele cetățenilor mai bine ca primarii satelor și orașelor. Sondajele de asemenea arată că cetățenii au încredere în primul rând în autoritățile locale, cele care zilnic le rezolvă problemele. Ne-am strădui să avem specialiști din diferite domenii, dar am pus accentul pe juriști pentru că avem nevoie de multe legi. Pentru a reseta țara, o să avem și de o Constituție nouă, deoarece cea pe care o avem acum a fost batjocorită și violată în repetate rânduri”, a spus Renato Usatîi.

 

Lista electorală a Blocului electoral “RENATO USATÎI” include 24 de avocați, 16 economiști, 12 ingineri, peste 10 specialiști în finanțe și profesori. Renato Usatîi i-a numit pe primii 10 deputați din listă: Renato Usatîi, Elena Grițco, Ilian Cașu, Nina Cereteu, Dumitru Ciubașenco, Stela Onuțu, Victor Petrioglu, Ion Osoianu, Natalia Băleanu, Alexandr Severin.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter