Renato Usatîi a făcut o totalizare a politicii faptelor concrete

Joi, 13 mai, Renato Usatîi, președintele Blocului electoral “RENATO USATÎI” a organizat un briefing de presă, în care a făcut totalurile politicii faptelor concrete. El a enumerat promisiunile făcute în campania electorală pentru alegerile prezidențiale și care au fost onorate. Președintele Blocului electoral “RENATO USATÎI” a răspuns astfel la cererea de ajutor a mai multor cetățeni de rând, dar și primari de sate și orașe. Astfel, satul Larga, raionul Briceni a primit un complex de joacă.

 

 

Satul Plop, raionul Dondușeni – pavaj în sumă de 100.000 de lei.

Satul Iliciovca, raionul Florești – echipament sportiv pentru tineret, teren de joacă pentru copii.

Satul Cunicea, raionul Florești – complex de joacă pentru copii. Satul Cornești, raionul Ungheni – 100.000 de lei pentru reparația apeductului.

Satul Doina, raionul Cahul – finanțarea reparației podelei grădiniței din localitate.

Satul Cișmichioi, raionul Vulcănești – 100.000 de lei pentru pâine socială.

Renato Usatîi a mai oferit diferite lucruri sau bani și cetățenilor de rând care i-au cerut ajutorul în timpul întâlnirilor organizate în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Tot azi, dl. Usatîi a adăugat suma finală de bani pentru a completa un milion de lei, donat în scopul restaurării clădirii Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, cuprinsă anul trecut de incendiu.

Alte 10.000 de dolari au fost oferiți în calitate de premiu Clubului de Fotbal “Bălți”, pentru succesele înregistrate.

“Echipa deține locul întâi pe țară, prin urmare a primit în calitate de premiu 10.000 de dolari. Felicit încă o dată Clubul de baschet “Basco”. Pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc, clubul a câștigat campionatul național, cupa și supercupa Moldovei la baschet. Băieții au primit în calitate de premiu 14.000 de dolari”, a declarat Renato Usatîi, în cadrul briefingului de presă.

De asemenea, cu prilejul sărbătoririi în 22 mai a aniversării de 600 de ani a orașului Bălți, Renato Usatîi a dăruit Spitalului Clinic Bălți un reanimobil, de model Ford, în valoare de 65 de mii de euro. Ambulanța va sta la dispoziția cetățenilor din municipiu, dar și a celor din 12 raioane ale țării.

De asemenea, președintele Blocului “RENATO USATÎI” a dăruit unei întreprinderi municipale din Bălți tractorul multifuncțional, în valoare de 60.000 de euro, pe care și l-a procurat anul trecut.

Pe lângă asta, în această dimineață, Renato Usatîi a alocat un milion de lei pentru a putea fi dat startul lucrărilor de amenajare a lacului din Bălți. Un alt milion de lei va merge la lucrările de construcție a unui skatepark.

 

“Amenajarea acestuia a fost planificată încă anul trecut, dar având în vedere pandemia de coronavirus, banii erau canalizați în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cifra totală a cadourilor oferite de către mine bălțenilor, cu ocazia zilei orașului, tot ce a fost realizat zilele trecute și azi, se ridică la 250.000 de euro. Am spus mereu și o să repet că Bălțul este deosebit, este orașul în care mi-am petrecut anii de studenție, orașul tinereții mele. De fiecare dată, bălțenii mi-au încredințat mandatul de primar din primul tur de scrutin, iar pentru asta o să le fiu dator toată viața. Avem mult de lucru și nu doar pentru a dezvolta orașul, dar și întreaga țară”, a mai declarat Renato Usatîi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter