COVID-19//Zeci de mii de oameni riscă să se infecteze din cauza unei noi probleme de organizare

Zeci și chiar sute de mii de cetățeni riscă să se infecteze cu noul coronavirus din cauza unei probleme de organizare. Se poate întâmpla dacă cei care au simptome clare de COVID-19 vor merge la centrele medicilor de familie din țară să se testeze gratuit, așa cum i-a îndemnat președintele Maia Sandu, în direct la o emisiune TV. Asupra acestui fapt atrage atenție primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru Renato Usatîi, care a subliniat că doar 20% din Centrele Medicilor de Familie din țară au intrare separată, care poate evita pericolul.

 

“Dacă ceea ce a declarat dumneaei ieri nu va fi modificat, nu va fi făcut un regulament, o să avem zeci de mii de oameni infectați în zilele următoare. Vă imaginați ce înseamnă centrele medicilor de familie, unde unul stă cu mâna, altul cu inima…sunt zeci și sute de oameni acolo. Eu am verificat ieri informația, doar 20% din CMF din țară au încăperi cu intrare separată. Știți ce înseamnă un infectat să vină după test în CMF? E grav și pentru medici și pentru ceilalți pacienți”, a subliniat Renato Usatîi.

Edilul a explicat cum ar fi trebuit organizat procesul pentru a evita pericolul infectării cetățenilor.

“Trebuia să se dea indicații autorităților publice locale pentru ca noi să identificăm câte un spațiu cu intrare separată sau acum să ne adresăm la Armată la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care au corturi, unde pot fi testați oamenii. Iată diferența dintre teoreticieni și practicieni”, a reiterat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

 

Amintim că în 31 martie, președintele Maia Sandu a anunțat în direct la emisiunea “Secretele Puterii” de la Jurnal TV că 300 de mii de teste gratuite, pentru depistarea COVID-19, au fost distribuite centrelor de sănătate din țară. Șeful statului i-a îndemnat pe cei care au simptome clare de infectare să meargă neapărat acolo pentru a se testa.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter