În Bălți au fost puse în circulație 11 troleibuze noi cu propulsie autonomă

De ieri, în orașul Bălți circulă 11 troleibuze noi cu propulsie autonomă. Unitățile de transport ajung până în raioanele marginale ale orașului, dar și în satul Elizaveta. Despre aceasta, primarul Renato Usatîi a anunțat într-o postare de Facebook.

 

“Bălțenii vor utiliza transport public mai bun și mai ecologic datorită proiectului de achiziție de noi troleibuze și reabilitare a infrastructurii de transport, cu o valoare totală de 3,7 milioane EURO, finanţat dintr-un împrumut de 2,5 milioane EURO, oferit de BERD şi un grant de 1,2 milioane EURO, din partea Fondului Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P)”, se menționează în postarea edilului, care a adăugat la emisiunea “Cutia Neagră” de la TV8 că mulțumește BERD-ului și partenerilor europeni pentru implicare, “dar ca să nu ajungem ca în situația cu testele gratuite sau cu starea de urgență, care mai întâi se votează, iar apoi se gândesc la măsuri…troleibuzele au ieșit azi, dar știind de un an că o să apară, am reparat străzile pe care vor merge, am făcut parcări, stații. Iată diferența dintre teoreticieni și practicieni”, a punctat Renato Usatîi.

 

Proiectul prin intermediul căruia au fost achiziționate cele 11 troleibuze noi face parte din programul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) Green Cities. Inițiativa își propune să creeze un viitor mai bun și mai durabil pentru orașe și locuitorii acestora, investind în infrastructură și adoptând politici optime pentru atingerea obiectivelor de mediu pe termen lung.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter