De 9 mai, la Bălți, a defilat „Regimentul Nemuritor”. Renato Usatîi: Ei ne-au dăruit pacea, cu prețul vieții lor

Peste o mie de oameni s-au adunat în centrul orașului Bălți pentru a participa la acțiunea „Regimentul nemuritor”. Aproape fiecare avea în mână portretul celui apropiat, care a luptat sau care și-a pierdut viața, apărându-și Patria în cel de-al Doilea Război Mondial. În fruntea coloanei s-a aflat primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, la inițiativa căruia a fost organizat marșul.

 

„Regimentul Nemuritor” a pornit din centrul orașului și a mers până la „Complexul Memoriei Gloriei Militare”, unde au fost depuse flori la monumentul soldaților și ofițerilor care au murit pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Participanţii la evenimentul dedicat zilei de 9 mai şi-au prins la piept panglica Sfântului Gheorghe, în semn de recunoștință față de ostașii căzuți pe câmpul de luptă.

„Poporul care nu-și cunoaște istoria, nu are viitor. Trebuie să îi pomenim pe cei care au luptat ca să avem un cer senin deasupra capului, să ne putem bucura de viață, să ne educăm copii și nepoții”, mărturisește un participant.

„Îi comemorăm pe bunicii și părinții noștri, morți în război. Trebuie să ținem minte ce s-a întâmplat și să avem grijă să nu se repete niciodată. Această este o sărbătoare foarte importantă. Pentru noi este cea mai importantă, pentru că bunicul meu a ajuns până la Berlin, a luptat, s-a întors acasă rănit și a murit”, spune o altă persoană venită la marș.

În contextul pandemiei de coronavirus, marșul dedicat Zilei Victoriei a fost organizat cu respectarea normelor sanitare. Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a declarat că memoria eroilor, care și-au jertfit sănătatea și viața pentru a readuce pacea pe continentul European, trebuie cinstită.

„Din numele tuturor bălțenilor, vreau să le mulțumesc veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial pentru eroismul de care au dat dovadă, pentru Victoria eroică. Ei ne-au dăruit pacea, cu prețul vieții lor, cu prețul vieții camarazilor și a celor apropiați”, a declarat primarul de Bălți.

 

Anul acesta se împlinesc 76 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei hitleriste.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter