De Ziua Victoriei, veterani din Bălți vor primi câte 10.000 de lei din partea Primăriei și câte 10.000 de lei din partea lui Renato Usatîi

De Ziua Victoriei, veterani din Bălți vor primi câte 10.000 de lei din partea Primăriei și câte 10.000 de lei din partea lui Renato Usatîi. Edilul a anunțat despre acest lucru într-un live pe rețelele de socializare.

 

“Din Fondul de Rezervă al Primăriei, veteranii primesc anual câte 10.000 de lei. Tot câte 10.000 de lei, ei vor primi din partea mea. La Bălți sunt 11 veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial. Unul nu are cetățenie moldovenească, dar îl felicităm de fiecare dată din banii mei personali. O facem în fiecare an și o vom face întotdeauna” , a spus Renato Usatîi.

El a mai adăugat că în data de 9 mai, de Ziua Victoriei, la Bălți va fi organizat un marș, însă fără participarea minorilor.

“Ar fi o crimă să nu aducem un omagiu, prin depuneri de flori, ostașilor care și-au dat viața pentru eliberarea orașului și țării noastre. Suntem obligați să mergem și îi chem pe toți bălțenii să se adune la ora 09:00 în scuarul din fața Primăriei”, este îndemnul primarului. Totodată, el a chemat partidele să renunțe în această zi la simbolurile politice.

 

“Noi, spre exemplu, o să avem doar flori și panglica Sfântului Gheorghe, atunci când o să mergem la monumentul “Soldaților-eliberatori” din Bălți, după care, în coloană, ne vom deplasa organizat spre Memorialul frățesc al ostașilor sovietici căzuți în cel de-al doilea război mondial”, a completat primarul.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter