La recomandarea lui Renato Usatîi, activitatea piețelor din țară va fi reglementată de comisiile locale de sănătate publică

Renato Usatîi i-a mulțumit prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, pentru că a ținut cont de argumentele expuse într-o discuție telefonică și sâmbătă, 20 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anulat o serie de restricții iraționale, pe care le aprobase săptămâna aceasta. Astfel, la propunerea primarului municipiului Bălți, au fost anulate măsurile care limitau activitatea piețelor și reduceau numărul de pasageri în transportul public. Tot la sugestia edilului de la Bălți, decizia de a sista sau nu activitatea piețelor va fi luată de comisiile locale de sănătate publică, în funcție de situația epidemiologică înregistrată.

 

 

Renato Usatîi i-a comunicat prim-ministrului că CNESP nu poate aplica aceleași restricții pentru toate satele și orașele, așa cum situația epidemiologică diferă de la o localitate la alta, la fel cum diferă condițiile în care activează piețele. El mai menționa că în Bălți au fost luate măsuri, constant, în lupta cu infecția Covid, iar indicatorii sunt mult mai buni decât în alte localități. În plus, în componența comisiilor teritoriale, de asemenea, există medici, care cunosc situația și pot acționa în consecință.

„Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică conține exact ceea ce am cerut și îi sunt recunoscător domnului Ciocoi pentru că mi-a auzit poziția, care, sunt sigur, coincide cu poziția primarilor din toate orașele din țară și cel mai important, coincide cu poziția tuturor cetățenilor noștri. Comisiile locale pot să decidă ce restricții să introducă, unde să acționeze mai dur și unde să manifeste indulgență”, a spus Usatîi într-un live pe rețelele de socializare.

Deocamdată, Comisia Națională a permis autorităților locale să aplice măsuri restrictive doar în raport cu piețele comerciale.

„Nimeni nu știe mai bine decât noi care este situația la o piață sau alta”, a spus Usatîi.

“Această victorie este foarte importantă pentru că am fost auziți. Până acum, inițiativele noastre erau doar ascultate, fără să se țină cont de ele”.

Renato Usatîi le-a comunicat bălțenilor noile decizii și i-a îndemnat să respecte în continuare toate măsurile epidemiologice pentru prevenirea răspândirii infecției Covid. Tot astăzi, CNESP a suspendat prevederea care limita numărul persoanelor în transportul public de pasageri de la 50% la 60%.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter