Milionul de lei, promis de Renato Usatîi, a ajuns azi la Filarmonica Națională

Milionul de lei, promis de Renato Usatîi, a ajuns astăzi la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”. Primarul de Bălți și președintele Blocului electoral “RENATO USATÎI” a transferat astăzi 600 de mii de lei, pe lângă cei 400 de mii pe care i-a alocat deja, pentru proiectarea unui nou edificiu al Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici”, după ce clădiea instituției de cultură a fost afectată grav de incendiu.

 

Acest incident s-a întâmplat în campanie electorală. Nu am avut atunci dreptul să donez. Am promis un milion de lei. Astăzi, doar am adăugat suma finală. Deci, un milion de lei a ajuns la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici. Această promisiune a fost realizată”, a afirmat președintele Blocului electoral “RENATO USATÎI”, în cadrul unui briefing de presă, organizat astăzi, 13 mai.

Amintim că Renato Usatîi a făcut anunțul despre donație în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Prin urmare, pentru a nu încălca legislația electorală, care le interzice candidaților să facă în această perioadă donații, politicianul a transferat prima parte a banilor după scrutin.

De asemenea, ca să evite speculațiile cu privire la acest subiect, Renato Usatîi a declarat în 25 ianuarie, când a transferat primii bani, că donația este făcută din suma obținută în urma vânzării unor terenuri, care se regăsesc în declarația sa avere.

Inițial m-am gândit să renunț la salariul pentru un an, însă suma de bani ar fi fost prea mică, prin urmare, voi aloca bani din contul celor obținuți în urma vânzării unor terenuri. Poate vor dori să se alăture și unii businessmani, poate vom reuși să atragem și fonduri externe, dar nu pot să mă pronunț pentru alții, așa că spun ce voi face eu”, a mai spus Renato Usatîi atunci și și-a exprimat speranța că noul edificiu va fi ridicat cât mai curând posibil.

 

Eu, în calitate de primar, vreau să vă spun că să construiești ceva nou e mai ieftin decât să reabilitezi o clădire veche. Mă tem că după ce clădirea va fi demontată, să nu fie transformată într-o groapă de gunoi, așa cum a devenit Stadionul Republican din Chișinău”, a conchis politicianul.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter