Planul lui Usatîi pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate

Renato Usatîi îi va propune Maiei Sandu să-l înainteze la funcția de prim-ministru al R.Moldova. Astfel, susține Usatîi, va fi garantată nesusținerea de către socialiști și a deputaților Partidului „Șor” a unui Guvern condus de liderul Partidului Nostru.

 

„Îi voi propune Maiei Sandu să înainteze candidatura mea la această funcție. Mă voi adresa și către deputații din Parlament. Eu știu ce să le spun ca să nu mă voteze nici acum, nici peste un an, nici peste patru și nici peste zece. Vă imaginați care va fi reacția Zinaidei Greceanîi, a lui Vlad Batrîncea. Sunt sigur că nu voi avea susținerea deputaților socialiști, democrați și a celor din fracțiunea “Șor””, a declarat el în cadrul emisiunii “Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Usatîi a precizat că așteaptă ca Maia Sandu să revină de la Kiev pentru a-i propune această variantă de dizolvare a Parlamentului.

 

De precizat că potrivit prevederilor Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat în cazul în care, în decurs de 45 de zile, au eșuat două încercări de învestire a Guvernului.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter