Mesajul lui Renato Usatîi prilejuit de Ziua Națională a Culturii și aniversării a 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a omagiat artizanii valorilor culturale și spirituale de la noi. Edilul i-a cinstit pe poeții și scriitorii naționali printr-o depunere de flori la busturile acestor personalități, de pe Aleea Clasicilor din Bălți.

Alături de pozele atașate pe Facebook, Renato Usatîi scrie că “în 15 ianuarie, sărbătorim “Ziua Culturii Naționale” sub auspiciile unui moment consacrat deja: comemorarea poetului Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 171 de ani. Cultura este cea mai mare bogăție a unui popor, iar astăzi cinstim artizanii valorilor culturale și spirituale, pe care suntem obligați să le transmitem generațiilor viitoare.”

În același text, edilul menționează că investițiile care trebuie făcute în educație și cultură sunt imperioase pentru dezvoltarea Moldovei ca stat.

“Moldova trebuie să treacă de dificultățile economice, să investească masiv în educație și cultură, să crească elite în toate domeniile.

Inclusiv așa vom răzbate și ne vom face remarcați ca un stat puternic alături de țările civilizate ale lumii.”

În același timp, politicianul afirmă că aduce un omagiu aparte marelui poet Mihai Eminescu, fără de care nu ar fi existat evenimentul de astăzi.

“Inteligenţa, bogăţia şi farmecul limbajului geniului literaturii noastre au fost apreciate până la identificarea lui cu ceea ce înseamnă cultura unui neam.

Poet al tuturor timpurilor, Eminescu este un Univers întreg, care ne-a lăsat creația sa de o valoare inestimabilă. Îl cinstim și ca jurnalist, filosof,

ca una dintre cele mai importante voci ale vremurilor sale, atât de actuală și astăzi.”

Într-un comunicat de presă, difuzat de Primăria Bălți, Renato Ustîi și-a exprimat în mod deosebit respectul pentru comunitatea culturală din mun. Bălți,

“pentru oamenii care joacă un rol fundamental în modernizarea și spiritualizarea municipiului nostru.

Oamenii de creație bălțeni au reprezentat și reprezintă, prin potențialul lor inedit, vitalitatea, originalitatea și creativitatea municipiului nostru, nu doar în țară, dar și peste hotarele ei!”,

se mai arată în mesaj.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter