Renato Usatîi a oferit Spitalului Clinic din Bălți o ambulanță de tip reanimobil

Renato Usatîi, primarul de Bălți a oferit Spitalului Clinic din localitate o ambulanță de tip reanimobil. Ambulanța de model Ford este dotată cu echipament performant, care va permite acordarea îngrijirilor medicale necesare, în timp ce pacientul este transportat către spital. Mai mult ca atât, edilul va acoperi unele cheltuieli ale lucrărilor de recostrucție a trotuarelor din preajma instituției medicale. În total Renato Usatîi a alocat circa 70 de mii de euro pentru vehicul, pentru a susține pacienții din nordul țării și angajații medicali din oraș. Certificatul și actele aferente au fost înmânate conducerii spitalului, pe 11 mai în cadrul evenimentului de deschidere a unui punct de vaccinare în incinta spitalului.

 

Denis Cernelea, secretar de stat la ministerului sănătății a menționat, că în ultima perioadă, spitalul din Bălți devine tot mai dotat și mai accesibil pentru pacienți. Asta datorită, inclusiv și a suportului din partea autorităților locale.

Serghei Rotari, directorul spitalului clinic spune că până acum nimeni nu a făcut daruri atât de generoase instituției pe care o conduce.

Medicii ne-au spus că acest vehicul va aduce beneficii în primul rând pacienților. Aceștea ne-au spus că adesea din cauza vehiculelor vechi și a lipsei echipamentului, nu puteau acorda ajutorul medical necesar pacienților.

 

Totodată, edilul a anunțat, că va procura din sursele proprii materiale, pentru pavarea a 1700 metri pătrați din scuarul instituției medicale. Iar cheltuielile pentru lucrări vor fi asigurate de către administrația locală. În prezent Spitalul Clinic Bălți deservește municipiul Bălți, dar și raioanele de nord ale țării.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter