Renato Usatîi cheamă oamenii la protest în fața parlamentului: „Să nu le permitem acestor mizerii să-și facă jocurile murdare”

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi cheamă oamenii la protest în fața parlamentului. Îndemnul a fost făcut în cadrul unui live din 11 februarie.

„Eu consider că astăzi, unica șansă pentru a fugări toate mizeriile din parlament este strada. Sunt două căi: una constituțională, una politică, la fel cum au avut loc protestele în Armenia. Nu trebuie să așteptați să vă organizeze cineva autobuze. Eu propun să ne unim ca să venim la parlament și să nu le permitem acestor mizerii să-și facă jocurile murdare”, a declarat Usatîi.

 

Acesta s-a adresat și către electoratul PSRM: „Ați votat ca el să facă coaliție cu Șor? Să vă mai fure un miliard?”.

De asemenea, Usatîi s-a arătat sigur că președinta țării nu o va înainta pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

„Trebuie să recunosc că nu am auzit nimic rău de doamna Durleșteanu. Dar ea trebuie să se gândească foarte bine dacă este gata să meargă și să salveze „bordelul” politic a lui Dodon și Șor. Să se gândească în ce haos va ajunge Moldova și să înțeleagă că va fi o marionetă”, a declarat Usatîi.

În opinia politicianului, dacă Maia Sandu va face acest lucru, „pentru ea va începe sfârșitul politic”.

***

În cadrul ședinței de astăzi a parlamentului, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă. Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat. Ulterior, au anunțat crearea unei majorități parlamentare formată din 54 de deputați care susțin candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter