Omagiu și ajutor bănesc la Bălți, în Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan

32 de ani se împlinesc de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, proces care s-a desfășurat între 15 mai 1988 și 15 februarie 1989. Cu această ocazie, în țară au avut loc ceremonii de comemorare a victimelor războiului. O astfel de acțiune s-a desfășurat și în municipiul Bălți. Primarul Renato Usatîi a adus un omagiu tuturor ostașilor noștri participanți la conflict și a oferit din bani personali ajutor financiar familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă.

 

“La Bălți, am oferit 100.000 de lei Asociației teritoriale a Veteranilor din Afganistan și câte 10.000 de lei familiilor ostașilor rămași pe câmpul de luptă, adevărați eroi, care au aparat pacea cu prețul suprem – viața! Curajul, stoicismul și dăruirea acestor oameni sunt calități ce trebuie puse pe piedestal”, a spus Renato Usatîi.

De asemenea, edilul a menționat că în Moldova trebuie să reînvie “Cultul Eroilor, care prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generaţii, lăsând în urmă o lecţie a prieteniei și dăruirii de sine pentru un ideal suprem, pacea pe pământ”.

 

Potrivit datelor oficiale, în luptele din Afganistan au participat 12.500 de ostași moldoveni, 301 și-au pierdut viața, iar patru au fost declarați dispăruți.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter