Renato Usatîi le-a propus angajaților nodului feroviar Bălți să se angajeze la întreprinderile municipale: Avem mai multe locuri vacante

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a propus angajaților nodului feroviar Bălți să ocupe locurile vacante de la întreprinderile municipale. Edilul le-a vorbit oamenilor despre această soluție la un protest, la care feroviarii au cerut conducerii CFM să le fie achitate salariile pe care nu le-au mai primit de patru luni.

 

“Dacă perioada în care nu activați se va prelungi, o să dau indicații, pentru ca cei care au nevoie să se angajeze în calitate de specialist pentru o perioadă de timp, să-și găsească un loc de muncă. O să dau indicații să se facă cât mai multe angajări posibile. Da, salarile sunt o problemă în toată țara, dar în schimb, oamenii de la întreprinderile noastre le primesc la timp. Când am venit eu la primărie, leafa unui măturător era de 1.800 de lei, iar acum e de 4.500, pentru că s-a făcut ordine”, a spus Renato Usatîi, în timpul protestului de azi a angajaților nodului feroviar Bălți, desfășurat concomitent cu manifestațiile feroviarilor din toată țara.

 

De menționat că la Întreprinderea de Stat “Calea Ferată a Moldovei” activează în jur de 7.000 de salariați, iar leafa medie la întreprindere este de 4.000 mii de lei.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter