Renato Usatîi afirmă că administrația Căii Ferate a Moldovei este obligată să ia un credit pentru achitarea restanțelor salariale

Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a declarat solidar cu angajații Căii Ferate, care au protestat astăzi față de indiferența conducerii întreprinderii și a țării pentru situația în care se află. Oamenii nu și-au primit salariile de mai bine de patru luni și spun că nu mai au nici cu ce-și hrăni copiii. Primarul de Bălți s-a alăturat manifestanților, menționând că această cale de protest este singura prin care cetățenii își pot expune astăzi nemulțumirea.

 

“Nu trebuie să tăceți. Astăzi, protestul este singura modalitate de a ne afirma nemulțumirea”, a spus Renato Usatîi.

În același timp, edilul de la Bălți a afirmat că funcția nu-i oferă posibilitate să le rezolve principala problemă, restanțele salariale, dar acest lucru îl poate face conducerea CFM și Guvernul, chiar dacă e unul intermar.

“Trebuie să cereți de la actuala conducere să ia un credit pentru salarii, nu pentru rambursarea datoriilor către furnizori, ci pentru plata salariilor. Sunt convins că chiar și Guvernul interimar pe care-l avem azi și conducerea CFM sunt în stare să soluționeze această problemă. O să vă susțin. Dacă o să ieșiți în stradă și o să porniți spre Chișinău, eu o să fiu alături de dvs și alături de toți feroviarii. Nu putem lăsa lucrurile așa. Vă promit că o să-i prind ca pe câini, chiar dacă se află în afara țării, pe toți acești nemernici care au distrus Calea Ferată a Moldovei și au adus-o în starea în care se află acum și credeți-mă o să-i aduc în fața dvs, legați cu bandă adezivă”, le-a spus Renato Usatîi oamenilor.

 

El a amintit că în ultimii 12 ani, în jurul Căii Ferate a Moldovei a fost creată o întreagă rețea formată din sute de companii intermediare, care a jefuit și desfăcut în bucăți întreprinderea, acțiuni în urma cărora au și apărut restanțele salariale uriașe. Pentru achitarea acestora, primarul de Bălți propune conducerii CFM să ia un împrumut de la Ministerul Finanțelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter