Favorita PAS a prezentat o diplomă suspectă pentru a fi angajată într-o funcție publică la Bălți

Candidata, care, pe lângă partidul de guvernământ PAS, este promovată și de aliații săi din PSRM și partidul lui Gligor în Consiliul Municipal Bălți la funcția de director al ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți” (DRCD) a intrat într-o situație jenantă la ședința de miercuri. Ea a prezentat consilierilor o diplomă de absolvire a Universității de Management și Comerț din Moscova la 30 iunie 2000. După cum s-a dovedit, această universitate a fost înregistrată în sistemul de învățământ din Federația Rusă la 5 aprilie a aceluiași an. Reiese că ea a „absolvit” instituția de învățământ superior în doar trei luni.

„Astăzi, coaliția haosului, din care fac parte socialiștii lui Dodon, partidul de guvernământ PAS și ceea ce a mai rămas din partidul lui Gligor, a ignorat toate bănuielile rezonabile cu privire la autenticitatea documentului de studii superioare prezentat de candidata cestei coaliții”, a scris Petkov pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

El a explicat că, deși candidata însăși susține de la tribună că a absolvit școala în 1996 și a studiat la universitate între 2000 și 2005, documentul păstrat la Primăria Bălți conține alte date. În el se menționează că examenele școlare au fost susținute în 1995 și că a absolvit universitatea la 30 iunie 2000.

Datele oficiale privind înregistrarea „Universității de Management și Comerț” din Moscova arată că această instituție de învățământ superior fost înregistrată la 5 aprilie 2000. În același timp, potrivit documentelor, candidata a studiat la universitate timp de 5 ani și a absolvit-o la 30 iunie 2000.

Rosobrnadzor (deținătorul oficial al Registrului federal de informații privind documentele de studii din Rusia) l-a informat oficial pe primarul din Bălți, ca răspuns la o interpelare oficială, că acest registru „nu conține informații despre documentul de studii și calificare al lui Abramian C.V. cu detaliile indicate în scrisoare”.

„În pofida acestui fapt, coaliția haosului (PSRM – PAS și ce a mai rămas din partidul lui lui Gligor) a ignorat «orice bănuială rezonabilă cu privire la autenticitatea diplomei». Stimați cetățeni ai municipiului Bălți, trageți propriile concluzii despre adevăratele scopuri ale acestei coaliții. Cu siguranță, lor nu le pasă de Bălți!”, – a conchis primarul de Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter