La Bălți socialiștii, PAS și Partidul Schimbării au blocat 3 proiecte investiționale. Grițco: Lipsiți municipiul de dezvoltare, să fie pe conștiința voastră!    

Coaliția dintre socialiști, PAS și Partidul Schimbării în Consiliul Municipal Bălți au blocat inițierea a trei proiecte investiționale de infrastructură. Aceștia nu au susținut inițiativa primarului Alexandr Petkov de a modifica bugetul municipal pentru a iniția reparația străzii Dovator  ca alternativă pe perioada reabilitării străzii Kiev, una dintre cele mai mari artere din Bălți.

Președintele Fracțiunii Partidului Nostru, Elena Grițco, a declarat că prin excluderea proiectelor, consilierii PSRM, PAS și ai Partidului Schimbării lipsesc orașul de dezvoltare.

„Odată cu excluderea acestui proiect din ordinea de zi, lipsiți orașul de toate trei proiecte investiționale. Vă îndemn repetat să examinați minuțios proiectele. Repet: este vorba nu doar despre strada Dovator, dar și despre alte două proiecte investiționale, respectiv, dvs sunteți împotriva și a acestor proiecte. Să rămână pe conștiința și responsabilitatea fiecăruia dintre dvs.!”, a declarat Grițco.

Potrivit primarului Alexandr Petkov, sursa principală de finanțare a proiectului de reabilitare a străzii Dovator este identificată, autoritățile centrale asumându-și o parte din devizul de cheltuieli, există și proiectul tehnic.   

„Totul este cert. Noi am găsit surse financiare. Și dvs știți foarte bine că noi nu putem porni reparația capitală a străzii Kiev fără a porni reparația străzii Dovator”, a declarat Petkov, cerând consilierilor PSRM, PAS și cei din fosta echipă al lui Grigorișin  să nu blocheze acest proiect necesar pentru oraș.

Refuzul lor de a vota includerea acestor proiecte în ordinea de zi a ședinței Consiliului a fost motivată de ei prin faptul că ar fi „inutile” și că „nu există o certitudine privind finanțarea construcției drumului pe strada Dovator”.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a declarat că toți cei care se opun acestui proiect de infrastructură fac parte din „coaliția haosului”.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter