Glodeni a împlinit 390 de ani. Membrii echipei Partidului Nostru au împărtășit bucuria sărbătorii

Orașul Glodeni și-a sărbătorit pe 15 septembrie cea de-a 390-a aniversare, marcând totodată și cei 5 ani de la lansarea simbolicii și drapelului localității. Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu membrii echipei, au împărtășit bucuria acestei sărbători cu locuitorii din Glodeni.


Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni, a mulțumit oaspeților de onoare și a  adresat felicitări locuitorilor orașului: „Din partea primăriei și a mea personală, țin să vă spun un sincer la mulți ani, să vă doresc sănătate, pace, liniște în familiile și sufletele voastre și multă sănătate. Un primar nu face nimic de unul singur, ci împreună cu cetățenii. Vă mulțumesc pentru această susținere! Orice pasăre își iubește cuibul care-l construiește. Așa și eu îmi iubesc orașul Glodeni, pentru că zilnic contribui cu colegii din primărie la dezvoltarea localității noastre”.
Și primarii din orașele vecine de pe scenă au adresat glodenenilor felicitări cu ocazia Zilei localității lor. Printre oaspeții de onoare au fost Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, Alexandr Severin, primarul orașului Fălești, Victor Bogatico, primarul orașului Rîșcani, și alți colegi.

Nina Cereteu, primarul orașului Drochia: „Din partea vecinilor, a drochienilor, vă aducem sincere felicitări cu ocazia Zilei orașului. Aveți un oraș extraordinar de frumos, la fel cum sunteți și voi, frumoși la chip și suflet, călduroși la inimă. Cât de activi sunteți în această seară, la fel de activi să fiți și în dezvoltarea comunității dumneavoastră de mai departe!”.

Alexandr Severin, primarul orașului Fălești, a mulțumit pentru invitație la sărbătoarea orașului Glodeni și a menționat că 390 de ani sunt o istorie, cu fapte și evenimente bogate, în mijlocul cărora mereu au stat oamenii acestei localități: „În numele locuitorilor orașului Fălești, vă aduc sincere și calde urări cu prilejul acestei frumoase sărbători și vă urez sănătate, prosperitate, belșug și cât mai multe proiecte realizate. La mulți ani, oraș frumos!”.

Victor Bogatico, primarul orașului Rîșcani:  „Vă transmit salutări de la Rîșcani și urări de bunăstare, fericire și prosperitate. Fie ca totul să fie minunat în orașul vostru. Suntem vecini, colegi și prieteni și vă dorim sănătate, liniște și ca orașul să devină tot mai frumos cu fiecare an!”

Printre oaspeți au fost și invitați de onoare din satele raionului Glodeni. Anatolie Gnatiuc, primarul satului Fundurii Vechi: „Fiind locuitor al raionului Glodeni, aproape zilnic vin în orașul Glodeni și cunosc foarte bine cum a fost orașul Glodeni și văd cum este astăzi. Pot să spun cu certitudine că orașul Glodeni, în ultima perioadă, s-a dezvoltat și și-a îmbunătățit infrastructura cu pași gigantici, datorită administrației publice a orașului, datorită doamnei primar Stela Onuțu, datorită faptului că a putut consolida toate puterile și toți agenții economici, toți oamenii de bună credință să realizeze cât mai multe proiecte. La mai mult și la mai mare, orașul Glodeni!”.

Partea oficială a culminat cu adresarea de felicitare a Președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi care a salutat eforturile primarului Stela Onuțu, datorită cărora orașul crește, se dezvoltă și întinerește: „Cu fiecare vizită în orașul Glodeni, văd tot mai mulți copii și tineri. Asta înseamnă că în oraș lucrurile merg bine. Stimați glodeneni, aveți în fața voastră un primar de nota 10. În 2015, a venit foarte tânără, alături de colegi din alte orașe. Împreună am făcut de atunci multe lucruri frumoase. Și acum rămânem cea mai tânără și mai puternică echipă, iar aceasta înseamnă că vom face încă foarte multe împreună, de acum încolo!”.

Stela Onuțu este la al doilea mandat de primar, perioadă în care orașul Glodeni a cunoscut o transformare impresionantă. Anual, sunt în creștere veniturile la bugetul local. În 2015, acestea constituiau puțin peste 13 milioane de lei, iar în 2022 – aproape 32 de milioane, suma planificată pentru anul curent este de 33 de milioane de lei. Au fost realizate numeroase proiecte de infrastructură: reparate drumurile și curțile, construite trotuare și terenuri de joacă, modernizate grădinițele.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter