Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” cheamă cetățenii din toată Moldova să vină în fața Curții de Apel Chișinău

Politicianul a declarat că atât hotărârea CEC de neacceptare a majorării numărului de secții de votare peste hotare, cât și includerea controversatului magistrat Anatolie Minciună în completul de judecători care urmează să examineze contestația depusă de către Blocul electoral ”RENATO USATÎI”, sunt acțiuni orchestrate, dirijate de către politicieni.
Anatolie Minciună este unul dintre judecătorii care în 2014 a decis excluderea din cursa electorală a partidului, al cărui cap de listă era Renato Usatîi. Ulterior, acea decizie a fost declarată ilegală de CtEDO și de Curtea Supremă a RM. Din acest motiv, autorii sesizării au cerut recuzarea lui Minciună, cerere respinsă de un alt complet de judecători.
Potrivit lui Usatîi, Ion Muruianu (fost președinte al Curții Supreme de Justiție pe vremea lui Plahotniuc) urmează să se pensioneze și îi este indiferent ce fel de decizie va fi adoptată. Cu referire la Ecaterina Palanciuc, Usatîi a amintit că aceasta a făcut parte din completul de magistrați ai CA Chișinău, care în 2018 a luat decizia abuzivă de anulare a rezultatului alegerilor locale din municipiul Chișinău.

”Un astfel de complet de judecători intenționează să decidă soarta diasporei”, a spus revoltat Renato Usatîi. ”Este o crimă organizată de Igor Dodon și oamenii lui pentru ca la alegerile parlamentare din 11 iulie să participle cât mai puțini moldoveni aflați peste hotarele țării”, a spus liderul blocului electoral.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter