Locuitorii din Bălți vor avea troleibuze noi. Au fost cumpărate 22 de unități de transport, iar Parlamentul a aprobat scutirea acestora de taxe de import

Troleibuzele cumpărate pentru locuitorii municipiului Bălți vor fi scutite de taxe vamale. Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de lege privind introducerea în Republica Moldova a unor unități de transport electric.

Este vorba despre 22 de troleibuze noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, în valoare totală de 5,8 milioane de euro. Troleibuzele urmează să circule în Bălți, dar și să conecteze orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel. Mijloacele de transport vor fi cumpărate din Ucraina și urmează să ajungă în curând în țara noastră. Acestea vor fi fără drept de înstrăinare. Totodată, în municipiul Bălți urmează a fi modernizat iluminatul stradal.

Aceste investiții vor fi finanțate din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în sumă de 4,6 milioane de euro şi din grantul Fondului de investiţii pentru vecinătate al Uniunii Europene în valoare de 2,4 milioane de euro.

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, a mulțumit pentru această inițiativă legislativă:

„Aș dori să mulțumesc unuia dintre autorii proiectului de lege, dl Boris Marcoci, precum și Președintelui Parlamentului, dl Igor Grosu, cu care am discutat personal despre posibilitatea grăbirii procedurii de adoptare a acestei legi”, – a menționat Petkov pe rețele de socializare.

multimedia.parlament.md

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter