Drochia a celebrat cea de-a 50-a aniversare a statutului de oraș

Pe 28 decembrie Drochia a celebrat cea de-a 50-a aniversare de la conferirea statutului de oraș. Evenimentul a fost marcat în mod festiv, în semn de recunoștință față de toți cei care au contribuit la dezvoltarea orașului de-a lungul anilor.

Au fost invitați ex-primarii orașului, colectivele artistice cu istorie, ce duc faima orașului în țară și peste hotare, constructorii care au participat la edificarea orașului, agenții economici care contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a localității. Toate personalitățile marcante  au primit diplome de gratitudine din partea Primăriei orașului Drochia.

Partea solemnă a fost urmată de un mini-târg al meșterilor populari, precum și de un concert festiv în care au evoluat Artista Emerită a poporului Zinaida Julea și tânărul interpret Cristian Porcari.

Primarul orașului, Nina Cereteu, a adresat mulțumiri și felicitări tuturor drochienilor, cu ocazia acestui important eveniment din viața orașului:   

„Am vrut din tot sufletul să menționăm edilii orașului, constructorii, arhitecții, agenții economici mari cu istorie, colectivele artistice și sportive care la fel sunt legende ale orașului și să le mulțumim pentru aportul lor la dezvoltarea în timp a orașului și promovarea imaginii lui în țară și peste hotare!

Fiecare din locuitorii orașului, fie ei acasă sau peste hotare, și-a adus aportul și contribuția în dezvoltarea orașului și pe această cale vreau să vă mulțumesc!

Sărbători fericite și La mulți ani, oraș iubit! Cât mai multe proiecte și lucrări frumoase menite să dezvolte în continuare orașul nostru drag!”.

La 28 decembrie 1973 localității Drochia i s-a atribuit statutul de oraș, devenind astfel cel de-a 2000-lea oraș din fosta URSS.  

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter