Maia Sandu pregătește amânarea alegerilor prezidențiale?! Documentele publicate de Renato Usatîi

Guvernarea PAS a elaborat un proiect de lege prin care se interzic alegerile prezidențiale și parlamentare, dar și referendumurile naționale în perioada stării de urgență. Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a publicat pasaje din document.

„Maia Sandu și PAS înțeleg că puterea lor este pe sfârșite și iau în calcul declararea unei noi stări de urgență, pentru amânarea alegerilor autorităților publice centrale pentru o perioadă nedeterminată. Dacă se va întâmpla acest lucru, vom fi martorii uzurpării puterii în stat – una dintre cele mai grave infracțiuni. Versiunea actuală a legii, modificată de PAS în 2022, permite Parlamentului să decidă asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale în perioada stării de urgență. Anume acest element PAS dorește acum să-l excludă,” a scris Usatîi.

Președintele Partidului Nostru a precizat că acum este și mai clar de ce inițiativa PN de a organiza un referendum consultativ privind dizolvarea Parlamentului a fost blocată de actuala putere.

„Săptămâna viitoare va fi prima ședință de judecată, în care noi vom cere respectarea drepturilor a circa 70 la sută din cetățenii țării, care așteaptă alegeri parlamentare anticipate”, a mai scris Renato Usatîi.

Precizăm că CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă al Partidului Nostru pentru colectarea semnăturilor susținătorilor inițierii referendumului republican consultativ privind alegerile parlamentare anticipate. Juriștii formațiunii au contestat în instanța de judecată hotărârea Comisiei Electorale Centrale.

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat 10 motive pentru care guvernarea PAS trebuie să plece și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate. Printre acestea este eșecul total în reformarea Justiției; creșterea record a prețurilor și a tarifelor; aruncarea țării într-un dezastru și sărăcie; umilirea pensionarilor prin indexarea pensiilor mult sub nivelul inflației, dar, în același timp, mărirea salariilor pentru demnitarii PAS.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter